Curaçaolaisen Kome-ravintolan kotiolut

Sain tyttöystävältäni tuliaiseksi (KIITOS!) paikallista olutta Curaçaolta. Nyt sitä onkin kiva sitten tissutella “karanteenia vastaavissa olosuhteissa”. Tai no, en minä ole karanteenissa, mutta kuitenkin.

Curaçaon saarella ei ole vielä virallista panimoa, mutta Kome-ravintolan yhteydestä oli löytynyt kotipanimo, joka hollantilaisen vetäjänsä mukaan olisi tarkoitus valjastaa kaupallisiin tarkoituksiin aivan hetken päästä. Kaupallistahan kotioluen tekeminenkin toki pienissä määrissä Curaçaolla on, sillä lainsäädäntö mahdollistaa kotikeitosten myynnin asiakkaille.

Kome löytyy myös Untappdista, joten kiinnostusta craft beeria kohtaan on havaittavissa Curaçaollakin.

Kotipanimolla tai oluella ei ollut nimeä. Ainoa info juomasta löytyi pullon kaulaan ripustetusta paperilapusta, jota sitäkin oli kuulemma pitänyt erikseen pyytää. Tosin vastaanotto oli ollut innokas, kun Komen kotipanijalle oli selvinnyt, että hänen tuotoksensa matkaa kohti Suomea.

5,9 %
MAGNUM, PERLE
+ CASCADE HOPS
DRY HOPPED
YEAST SEDIMENT

 

pullo.jpg
kuva: Miia Tanner

Annettujen tietojen perusteella veikkasin olutta jonkinlaiseksi “Saksa-inspiroituneeksi american pale aleksi”.

Ei muuten ollut.

Nenä vei mukanaan Britteihin: keksiä ja pähkinää, rapsakka ESB-henkinen olemus. Jossain taustalla aavistus salmiakkia. Myös oluen kuparinen ulkoasu “tunnusti väriä”.

English pale ale? Maun puolesta vastaus oli kyllä. Rapeaa keksisyyttä pähkinäkaramellitäytteellä, melko korkeallekin kohoavat katkerot sekä raikastavaa trooppista hedelmää lopussa.

Todella tuoretta tavaraa, joka ei myöskään ollut moksiskaan miltei vuorokauden kestäneestä kotimatkasta. Ja olutkin oli säilynyt hyvin. “Heh heh.”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑