Bussikalja: Salama Solita Sour IPA

Kuva: Jarkko Järveläinen


Yöbussi Helsingistä Lahteen. Takapenkin janoiset suut haukkovat ahdistuneina ilmaa kuin astmaatikot hajuvesiosastolla. Repusta nousee vielä hieman viileä olut, joka narahtaa auki aivastuksen saattelemana. Nyt ollaan harmaalla alueella, mutta kun jano on loputon, niin sääntöjä ja järjestystä ei silloin tunneta.

Teemu: Jarkko, mitä mieltä oluesta?

Jarkko: Sour IPA, olisiko? Panimosta ei hajua.

Teemu: Tyyli meni nappiin. Tai noh, ehkä sour NEIPA, mutta ihan sama. Kyseessä on blogissa jo arvosteltu Salama Brewingin Supernova, jonka pohjalle on pantu Solita-firman oma versio, Solita Sour IPA*. Muuten siis sama olut, mutta keittoon on lisätty Citraa. Solita on aiemminkin tehnyt yritysoluita, Makulla ainakin pari, pääpiruna näissä on toiminut Tuopillinen-blogin Jouni Koskinen, joka on töissä Solitalla.

Jarkko: Tölkissä on helkutin tuhti typografia. Boldista lähdetään vielä… Boldimpaan! Ihan kiinnostava paketti. Salama on myös kiinnostava panimo, joten juodaanko jo?

Teemu: Mites se makupuoli?

Jarkko: Stallone, Schwarzenegger vai Willis?

Teemu: Mitä sä nyt sekoilet?

Jarkko: Niin, kenen olut tää olis?

Teemu: Vaikka Willisin.

Jarkko: Vastasit väärin, mutta ei se mitään. Niin, maku. Tää on oikeesti hapanoluen ja IPA:n sekotus. Sitrusmainen happamuus kohtaa hedelmäisen humaloinnin. Kumpikaan ei dominoi, vaan elää harmoniassa. Raikas ennen kaikkea. Tosi hyvä yöbussikalja. Pitää kuitenkin muistaa, että elämä on yhtä perseen paskaa.


*Salama Solita Sour IPA, 5,5 %, saatu lahjuksena.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑