Teerenpeli Kellariolut No2 Imperial Stout

Sain pari viikkoa sitten kutsun saapua Teerenpelin panimopuodille testailemaan muutamaa uutuusolutta. Olin kuitenkin kyseisenä päivänä työreissussa Tampereella, joten valitettavasti tilaisuus meni sivu suun.

Paria päivää myöhemmin kuitenkin Lahden Teerenpelin ravintolapäällikkö laittoi viestiä ja kyseli halukkuudestani maistaa panimon uutta imperial stoutia baarimiljöössä. Minulle sopivana ajankohtana vielä! Ja mikäpä minä olen moisesta kieltäytymään.

Kiitos siis Teerenpeli-konsernille, että halusitte minulle tätä uusinta Kellariolut-sarjalaista ilmaiseksi juottaa.

Teerenpeli Kellariolut No2 Imperial Stout on tumman uutukaisen virallinen nimi. Prosentteja tasan kymmenen. Ensimmäinen Kellarioluthan oli Belgiaan kumartanut/pyllistänyt “muka-trappisti”, joka oli muistaakseni tuoreena aivan liian hiivainen ja hilihappoinen, mutta ikääntynenä ihan tyylikäs belgiklooni.

Minulla oli aikaa nautiskella imperial stoutista, joten annoin oluen levähtää ja ottaa lämpöä tovin, jotta saisin siitä mahdollisimman paljon irti. Teerenpeli kun on onnistunut tummissa ja vahvoissa aiemminkin, niin luotin saavani makunautinnon.

Konvehtimaisen makea ja paahteisen kuiva olut. Taustalla leijaili salmiakkia ja jopa kevyttä savuisuutta. Jälkiruokaolut, mutta ei missään nimessä  pastry stout. Kaikki elementit olivat balanssissa, ja kevyehkö runko kantoi maut selässään, muttei käynyt liian hyökkääväksi. Sellainen “tosi vahva” olut, jota myös Teerenpelin kanta-asiakkaat uskaltavat juoda.

“Suklaisen täyteläinen”, kirkui valomainos tiskin takana. Täyteläisenä se ei kuitenkaan omassa suussa näyttäytynyt.

Seurassani ollut olutammattilainen kommentoi juomaa näin:

“Käristetty ruskea sokeri marmeladin pinnalla. Melassia myös. Kaunis tekstuuri, näyttää hyvältä lasissa. Miellyttävä.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑