Kanavan Juuri – berliner weisse -debyytti

Kanavan Panimo on hapannaamoille jo tuttu goseistaan. Sisartyyli berliner weissea on kuitenkin jouduttu odottamaan aina näihin päiviin asti. Periaatteessa Juuri (4,5 %) on siis Kanavan ensimmäinen berliner weisse, käytännössä kuitenkin Masis Brewery -kiertolainen kävi korkkaamassa veljesten laitteiston Black as My Currant –berliinerillään.

Juuren mausteet ovat panimon mukaan syksyiset: porkkanaa ja inkivääriä. Hieman ennakkoluuloja herättävä parivaljakko, sillä porkkana on suht vieras vieras oluessa ja inkivääri taas usein aivan liian dominantti mauste alkoholijuomissa. Toki poikkeuksiakin löytyy.

Tuoksu on… SIMA. Vihdoin löydän sen simamaisuuden, josta olen kuullut kyllästymiseen asti lukuisilta festariasiakkailta. Usein vielä sellaisilta, jotka eivät ole aiemmin hapanoluista kuulleetkaan. Onneksi tässä simassa ei ole rusinoita.

Raikkaan sitruunainen kokonaisuus, inkivääri ärhentelee taustalla tarpeeksi eleettömästi. Ja kuten olutkellaristi, niin myös itse löydän siman kaveriksi kombutchan.

Maussa inkivääri ottaa hieman isompaa roolia, mutta pysyy silti statistina sitrusmaisen ja paikoin raparmerimaisenkin happamuuden näytellessä pääosan. Simasuu löytää simaa suustakin, mutta enemmän Juuri juuri kumartaa kombuchaan päin.

Mallasrunko, mikä se on?

Porkkanaa en äkkää, jos ei sitten kevyt taustamakeus tule sieltä. Se toki voi tulla siitäkin, että Kanavalta on tottunut juomaan pelkkiä goseja. Olisiko suola parantanut olutta? Ehkä. Janoaako sitä? Ei.

juuri iiii.jpg


Näytepullot saatu panimolta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑