Dorkaa ja karmeeta: Etkot tölkissä

Dorkaa ja karmeeta –juttusarja palaa eetteriin pitkähköksi venyneen tauon jälkeen. Kolmipäisen raadin arvosteltavaksi oli saapunut herttoniemeläisen ETKO Brewingin tölkkiuutuudet, kuusi kappaletta yhteensä. ETKO on siis vihdoin saanut odotetun tölkkilinjastonsa käyntiin ja näitä panimon ”core”-tuotteita voi nykyään ostaa esimerkiksi panimopuodista, josta löydät lisätietoa täältä.

Me emme kuitenkaan ostaneet, vaan saimme oluet lahjuspussukassa, jonka raahasin läheiseen puistoon lämpimän syyskelin kunniaksi. Alla raadin sensuroimattomat mielipiteet. Menivätkö etkot jatkoon?

2019-09-05 06.29.21 1.jpg

Full Nelson | 4,8 % | kölsch

Antti: Haisee navetalle. Maistuu paremmalta kuin haisee. Perusperusperus.

Juha: Mukava tutustua kölsch-tyyliin tämän tuoreen ja toimivan oluen myötä, vaan en sitten tiedä muistuttaako perinteistä tyyliä minkä verran. Kyllä näitä kelpaisi olla jääkaapissa.

Teemu: Eka ETKO ikinä. Makumaailma on vaalean lagerin, “maatalo-oluen” sekä modernimman pale alen (humalana nimensä mukaisesti Nelson Sauvin) sekoitus. Fressi ja puhdas, viljaisan hedelmäinen. Tölkin vihreys lupailee raikasta olutta ja lupaukset myös lunastetaan.

Grasshopper | 5,5 % | APA

Antti: Tuoksuu hyvälle, maistuu pahemmalle. Pesuaineelle!

Juha: Yleensä ei hirveesti ole mitään sitruksisuutta vastaan, mutta tämän kanssa ei oikein lähtenyt. Tuli vaan se kitkerin valkoinen sitrushedelmän väliliha nyt päällimmäisenä mieleen. Ei jatkoon, vaikka hieman maltaisuutta löytyikin pehmentämään kokonaisuutta.

Teemu: Vanha tuttu tämäkin. Todella vahva kaffirlimen käry, tai tarkemmin sen lehtien käry (käytetty mausteena, humalana Citra). Raikas tuoksu, maku hieman jo pesuainemainen. Limen öljyisyys pelastaa lopussa paljon. Kokonaisuus epäbalanssissa, mutta silti helposti juotava. Hauskaa grafiikkaa lehtineen ja heinäsirkkayksityiskohtineen. Leikkisä.

Weekend Warrior | 6,5 % | IPA

Antti: Pitäisi olla freesimpi, että pitäisin kunnolla. Kaikissa näissä oluissa on sama pohjamaku, talonmaku?

Juha: Tukevampi runko oli plussaa, mutta sitruksisuus töksäytti taas. Tämä oli ehkä hieman kypsempi tapaus ja nimeänkin oluen täten uusiksi: Weekend Warlord.

Teemu: Tuttu taas. Kaikki nämä ovat, joten en mainitse asiasta enää. Modernia mehustelua (Citra & Mosaic) kevyesti puraisevalla hopburnilla. Makeus vie mielikuvat länsirannikolle, vähän jo ylikypsäkin tapaus. Tylsin tölkki, liian energiajuomamainen, liian “pärisevä”.

Passionberry Haze | 4,5 % | sour ale

Antti: Tuoksu kohdillaan ja maku mainio. Ah! Pieni hajuvesimainen maku? Kun suutelee naisen kaulaa yöllä ja maistaa hajuveden.

Juha: Oikein hyvä sour ale, tällaisista marjaherkuista justiinsa pidän, kun happamista on kyse. Varmasti tulee nautittua tätä vastaisuudessakin.

Teemu: Tirramainen olut, kuten jo sanottua. Hapanta marjapassionpilttiä, joka on hapatettu. Tölkin hempeys kuvaa olutta täydellisesti. Mausteina vadelmaa, passionia, laktoosia sekä vaniljaa.

Random IPA | 5,5 % | IPA

Antti: Random, ei oikein muuta sanottavaa. Maistuu ”suomalaiselta erikois_oluelta”.

Juha: Ei ihmeemmin vakuuttanut, jäi laiha fiilis. En välttelisi, mutta en lähtisi etsimäänkään.

Teemu: Jos “Weekend Warlord” oli moderni mehustelu west coast -twistillä, niin Random makoilee jalat syvällä länsirannikon hiekassa ikävöiden kuitenkin hieman itään. Perus IPA, pelkästään hyvällä tavalla. Oispa kaljaa -hymiö irvistelee tyylikkään tummanpuhuvan tölkin pinnalla. Onneksi sitä on.

Purple Haze | 4,5 % | sour ale

Antti: Paras, tai noh, Passionberryn kanssa tiukka vääntö. Maku, tuoksu, väri, sameus…
Kaikki on 5/5.

Juha: Taas huippu sour ale. Marjojen tyypillisen maun lisäksi erona Passionberryyn tässä laktoosi maistuu selkeämmin. Ostan varmasti lisää, kun tulee vastaan ja sour alea tarvitaan.

Teemu: Ihan saatanan hyvä olut! ETKO on helposti tämän maan kovimpia hapannaamoja. Piimää ja mustikkakeittoa. Juha Mieto, oletko se sinä? Purple Hazen grafiikka hiihtelee Passionberryn latuja, mutta tekee sen huomattavasti “princeaanisemmin”. Session voittaja.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑