K-Citymarket Paavola on nyt Powered by Pien – Lahden olutvaltikka siirtyi keskustaan

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-Citymarket Paavolan sekä Pienen kanssa. 


Kun puhutaan Lahden laadukkaimmista olutkaupoista, niin Launeen ja Karisman Citymarketit ovat jo vuosia edustaneet alan kosteinta kärkeä. Nyt sitä kärkeä on ryhtynyt kostuttamaan myös K-Citymarket Paavola, joka yhdellä Pienellä liikkeellä on noussut kaupungin kiinnostavimmaksi kaupaksi olutvinkkelistä tarkasteltuna.

Paavolan Citymarket kylpee vuoden todennäköisesti viimeisen hellepäivän paisteessa ja asiakkaiden asut ovat sen mukaiset; tuolla kävelee nuori mies shortseissa ja t-paidassa, tuolla taas vanhempi rouva toppatamineissa. Syyskuun puoliväli on hämmentävää aikaa. Monellakin tapaa, sillä Suomen ensimmäisen (avattu vuonna 1971) Citymarketin juomaosaston nurkkaan on kaikessa hiljaisuudessa ilmestynyt räiskyvin tarroin koristeltu kylmäkaappi. ”Powered by Pien”, se kirkuu ja koreilee sisuksistaan löytyvillä oluttölkeillä, joiden värimaailma houkuttelee luokseen kuin tulikärpäsnaaras siittäjäänsä. Brekeriet, Whiplash, Alefarm, Cloudwater, Morgondagens, Brewski… Huippupanimoita vieri vieressä. Lahdessa!

yleis.jpg

Powered by Pien -kylmäkaappi on tietysti Suomen kuumimman olutmaahantuojan uusin aluevaltaus. Myös olutkauppana sekä -ravintolana Helsingissä toimiva Pien on vain muutamassa vuodessa laajentanut maan olutkenttää merkittävällä tavalla. Ja ennen kaikkea laatu edellä.

Powered by Pien -projekti sai alkunsa espoolaisessa K-Supermarket Lasihytissä, jossa pilottikaappi lanseerattiin kaupan avajaisten yhteydessä kesäkuussa. Pienen johtotähden, Erkki Hämeen, mukaan vastaanotto on ollut ”huumaavan hyvää”.

Lasihytistä kipinän otti myös Paavolan Citymarketin kauppias Petri Putila, joka ennakkoluulottomana olutihmisenä innostui ideasta niin, että halusi omaan kauppaansa myös Powered by Pien -kaapin. Eikä hän ole päätöstään katunut.

”Kaappi on löydetty erittäin hyvin ja useampi tuote on jo päässyt loppumaan. Palautetta on tullut mukavasti, etenkin sosiaalisen median kautta. Kaikki pelkästään positiivista. Juuri tällaista on kaivattu Lahteen”, Putila hehkuttaa.

Ja tällaista on tosiaan kaivattu Lahteen, sillä esimerkiksi juuri Pienen maahantuomia moderneja makupommeja ei ole kaupungista saanut Ravintola Tirran lisäksi mistään. Se ajatus taustalla Pien onkin käynnistänyt kylmäkaappiprojektinsa.

”Oman myymälämme ja olutravintoloiden lisäksi halusimme alkaa levittämään tuoreen ja hyvin pidetyn oluen ilosanomaa kauppoihin. Oluen myyntikanavat Suomessa ovat eurooppalaisella mittakaavalla todella hankalat, sillä vaihtoehtoja ovat käytännössä Alko ja ruokakaupat. Alko ei meille ole kuitenkaan vaihtoehto, koska he eivät säilytä vahvasti kuivahumaloitujakaan oluita kylmässä, joka on lopulta kyseisten tuotteiden elinehto. Olemme täten tehneet periaatepäätöksen olla tekemättä monopolin kanssa yhteistyötä – tämä jos joku on muiden maahantuojien mielestä lähes käsittämätön ajatus. Mutta, oluen laatu on meille, sekä edustamillemme panimoille, tärkeintä. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäivät siis kauppiasvetoiset K-kaupat, joissa paremman valikoiman eteen tehdään nykyään paljon töitä”, Erkki Häme taustoittaa tuoretta aluevaltaustaan.

Kuten jo sanottua, laatu edellä.

logo.jpg

Hämeen mukaan Powered by Pien on hiljalleen laajentumassa muuallekin, sillä sopimus kylmäkaapeista on tehty nyt viiden kaupan kanssa.

”Hiomme heidän kanssaan konseptin täydelliseksi ennen sen laajempaa levittämistä. Yhteydenottoja on tullut kyllä jo kymmeniä”, brändinenäisenä olutkauppiaana tunnettu Häme sanoo.

Vaikka Lahti on kokoonsa nähden varsin kuivakka olutkaupunki, niin Putila ja Häme ovat molemmat sitä mieltä, että murros on lähellä.

”Uskon, että oluen ystävät ovat enenevissä määrin valmiita kokeilemaan uusia ja erikoisempiakin vaihtoehtoja sekä kotimaisten että ulkomaisten panimoiden osalta. Tähän trendiin yhteistyömme Pienen kanssa istuu loistavasti”, Putila pohtii ja Häme komppaa: ”Lahdessa on havaittavissa nousevan olutkaupungin ennusmerkkejä, kiitos varsinkin Tirran, Ant Farm -kotiolutkollektiivin sekä tietysti nyt Paavolan Citymarketin aktiivisen uudisraivaajatyön.”

Powered by Pien -kylmäkaappia ylläpidetään yhdessä Pienen, kauppiaan sekä juomaosaston vastaavan kesken ja valikoima pyritään Hämeen mukaan pitämään mahdollisimman ”kaupungin näköisenä”. Toki pääpaino tulee olemaan moderneissa humalapommeissa sekä hapanoluissa, joista Pien on tunnettu. Huomionarvoista on myös se, että Paavolassa osa oluista irtoaa halvemmalla kuin Pienen omasta myymälästä Ateneuminkujalta.

käsi.jpg

Onko K-Citymarket Paavola sitten Lahden paras olutkauppa tämän Pien-yhteistyön tiimoilta? Käy itse tarkastamassa asia ja maistele samalla vaikkapa kaupan oman 15140-jäätelötehtaan artesaanijäätelöä, joka on valmistettu laadukkaista paikallisista raaka-aineista.

”Laajennamme jatkuvasti valikoimaamme toiveiden ja kysynnän mukaan. Liikeideamme perustuu aktiiviseen vuoropuheluun asiakkaidemme kanssa. Olemme toteuttaneet jo useita kymmeniä tuotetoiveita (olut)valikoimaamme ja tulemme jatkamaan tällä tiellä. Otamme mielellämme myöskin uusia tuotetoiveita vastaan”, Paavolan Citymarketin kauppias Petri Putila toteaa juttutuokion lopuksi.

Nähdään Paavolassa!

IMG_20190910_142608.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑