Lidl Perlenbacher IPA Non-Alcoholic – alkoholittomien oluiden pelastaja?

Alkoholittomia oluita juovat tutut ja kylänmiehet ovat hehkuttaneet ilmeisesti tänä vuonna Lidlin hyllyille ilmestynyttä IPA Non-Alcoholicia kuin saatanan uutta tulemista.

Olut on Perlenbacher-tuotemerkin alle kuuluva ja sisältää etiketin mukaan alkoholia < 0,5 %. Eli täysin rehellinen “edge”-olut ei ole kyseessä. Hintaa alle euron, se puoli on siis kunnossa.

Minä en juo alkoholitonta olutta juuri koskaan, en vain ymmärrä pointtia, mutta välillä on hyvä testailla uutuuksia pysyäkseen olutkartalla. Ja hei, joinpa minä alkukesästä alkoholittoman long drinkin. Tykkäsin siitä jopa, joten pusakka voi aina pyörähtää…

…ei muuten pyörähdä.

Tumma väri, sellainen west coast -henkinen. Ei lupaa hyvää. Kuten ei myöskään tee tuoksu, joka liikuskelee makean maltaan, biojätehedelmän ja kodittomalta varastetun pahvihökkelin kohtauspisteessä.

Maku on makean metallinen, tunkkaisen viljainen ja kovin tutun kasvismainen, sellainen, miltä useat Laitilan oluet maistuivat, ennen kuin munapitäjässä saatiin prosessit puhdistettua. Ai että, on siellä rusinaakin.

Ei tämä ole IPA. Ei edes IndiaN Pale Ale, kuten etiketissä seisoo. Lidl IPA Non-Alcoholic on tunkkaisen makeaa kuraa, enkä keksi yhtään syytä, miksi joisin tätä uudestaan. Makuja on saatu toki pulloon ahdettua, mutta ne kaikki ovat paskoja.

Plussaa annan siitä, että runko on yllättävän raamikas näille prosenteille. Ja siitä, että olut kaatui viemäriin sulavasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑