Kanavan Panimon Jukka Karlstedt: “Paljas saari -gosen etiketti piti vaihtaa kaupallisista syistä”

Minun ja Kanavan Panimon Paljas saari -yhteistyöolut sai uuden ulkoasun kevään korvilla ja se on herättänyt ymmärrettävästi kysymyksiä. Tai ainakin yhden kysymyksen: Miksi?

Istutin Kanavan Jukka Karlstedtin puistonpenkille ja vaadin vastauksia. Joten, Jukka, miksi?

Niin hieno kuin Anniina Nurmen suunnittelema, lääkepullomaisen pelkistetty etiketti olikin, niin myyjäpuolella porukka oli hieman hukassa, että mitä he oikein myyvät. Ja miten myyvät. Siitä tuli ongelma, sillä saimme parilta isolta toimijalta (S-ryhmä ja Viking Line, toim. huom.) palautetta, että onko meillä jäänyt jotkin testietiketit pulloihin kiinni. Sanoivat, että tuote on hyvä ja mielenkiintoinen, mutta se ei vaan myy tällaisenaan. Etiketti oli siis pakko vaihtaa kaupallisista syistä.

Jos kyseessä olisi ollut kertaerä, kuten ensimmäinen Bönthöö bönthöö -kollabo (Näin on marjat), niin minimalistisuus olisi ollut kiva kuriositeetti. Mutta vuodentakaisen Suomen paras olut –luokkavoiton (marja-, hedelmä- ja hapanoluet)  jälkeen Paljaasta saaresta tuli mainstreamia ja olut alkoi kiinnostamaan myös massoja, joten päädyttiin tämmöiseen ratkaisuun. 

Uudesta ulkoasusta on tullut hyvää palautetta. Melko paljon. Toki vanhalle etiketillekin löytyy ihailijansa, mutta itse olen tyytyväinen nykyiseen värikkäämpään ilmeeseen. Hauska myös, että taiteilijalle (#pyllyetiketti-suunnittelijat: Vilma Seppälä ja Teemu Lönnroth, toim. huom.) annettiin täysin vapaat kädet, mutta lopputulos oli silti todella “kanavamainen”. Paljaat py… SAARET näyttävät hyvältä silmään. 

Paljaan saaren myötä olemme myös Viking Linen kesäkuukausien virallisena panimona. Se ja kolme muuta tuotetta ovat laivoilla isosti esillä. Eli hyvä kannatti vaihtaa, ainakin tämän kerran.

IMG_20190718_120429.jpg

 

2 thoughts on “Kanavan Panimon Jukka Karlstedt: “Paljas saari -gosen etiketti piti vaihtaa kaupallisista syistä”

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑