Tirran pikaiset: Vadelmaa, sitrusta, nektariinia, savua ja happamuutta

Örebro Brygghus Berliner Weisse Hallon | 3,9 %

Kauniin punainen ulkoasu ja hapanta vadelmaa. Siinäpä se pääpiirteittäin. Ja tämä on siis kehu. Jos tehdään vadelmaista berliner weissea, niin siltä sen pitää myös maistua. Maitohappoinen, ehkä gefilusmehumainen tuoksu ja loppumaussa sitruunaa sekä limeä. Kiitos, maistuu.

CoolHead x Brekeriet Smoking Nectarines | 5 %

Savu nousee lasista… jopa islaymaisesti. Brutaalisti. Huh, ja tämän piti olla kevyesti savuinen olut (tammisavustettua vehnää sekä savustettua nektariinia). Suussa homma tasapainottuu hieman ja nektariinin makeahko pehmeys kurkistelee korvan takana. Kun mukaan sekoitetaan vielä sitrusmainen happamuus, niin soppa alkaa olemaan kokkia vaille valmis. Savu on kuitenkin ylimielinen yksinvaltias, eikä jätä tarpeeksi elintilaa muille elementeille. Jännä kokeilu, eikä lichtenhainer-tyyliä (gosen ja berliner weissen savuinen serkku) liian usein vastaan tule, mutta aavistuksen sotkuinen kokonaisuus on kyseessä.


tirra.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

olutlista

Instagram

Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑