Olutposti: ÄLÄ ALA – älä juo

Julkaistu Olutposti 1/19 -lehdessä.


ÄLÄ juo alkoholia, jos sinulla on perussuomalainen ”rähinägeeni”. Jos jokaiseen baari-iltaasi kuuluu julkiset parisuhderiidat väkivaltaisuuksineen, portsareille isottelu tai nakkikioskijonossa Karate Kidin leikkiminen kravatti otsalla, niin kannattaisiko vaan jäädä kotiin? Miten olisi joku uusi kiva harrastus? Vaikkapa terapia?

ÄLÄ juo alkoholia, jos mielestäsi on hyvä idea käydä anniskeluliikkeissä ahdistelemassa henkilökuntaa tai muita asiakkaita. Loukkaava ja alentuva puhetyyli, pyllyille läpsiminen, haarovälien kouriminen sekä niljakkaat ehdottelut eivät kuulu ihmisten ilmoille. Ainakaan jos niitä ei ole kukaan sinulta erikseen pyytänyt. Älä siis ole limanuljaska.

ÄLÄ juo alkoholia, jos suustasi pääsee humalassa lause ”eksä tiiä kuka mä oon!?”. En tiedä.

ÄLÄ juo alkoholia, jos kuittaat jokaisen humalassa tehdyn mokan sanoilla ”kännissä ja läpällä”. Ei, sinä et ole selvin päinkään kovin hyvä tyyppi, jos et pysty kantamaan vastuuta teoistasi. Opettele pyytämään anteeksi. Ja laittamaan korkkia hieman tiukemmalle.

ÄLÄ juo alkoholia, jos se aiheuttaa sinulle vakavia terveydellisiä uhkia. Tarvitseeko tätä selittää jotenkin? Sitähän minäkin. Nyt se korkki kiinni sitten ihan viimeistään!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑