Tirran männä viikon uutuuksia

Osa näistä on Tirran hanassa yhä, osa ei. Kannattaa aina tarkastaa päivitetty tilanne täältä.


Alefarm Ordinary Lives | 6,8 % | NEIPA

Eipä Alefarm petä. Tropiikkia; ananasta ja greippiä. Katkeroa ei juuri löydy, mutta jälkimaku on silti pitkä. Perustekemistä tanskalaisilta, mutta Alefarmin kohdalla se(kin) tarkoittaa erinomaista olutta.

Brekeriet Saison Noble | 5,7 % | saison 

Liimaa ja hiivaa tuoksussa, saison joo, mutta jotenkin epäpuhdas. Suussa liimaisuus onneksi katoaa ja tilalle tulee hiivaestereiden lisäksi kukkaisuutta sekä piristävä sitruunatippa. Onhan siellä vähän katkeroakin. Ei maailmanluokan saison, mutta piristävä kokonaisuus. Yllättävänkin perinteisen makuinen olut muuten Brekerietiltä.

71 / Lumi Musta Lumi (Black Snow) | 5,2 % | BIPA

Black IPAa pitkästä aikaa Tirrassa. Vähän jäänyt tyyli paitsioon, tosin tylsiähän nämä usein ovat. Paahteinen ja metsäinen tuoksu. Leirinuotiokahvia kuusipedillä. Maussa enemmän humalaa, aromia ja katkeroa. Muuten onnistunut kokonaisuus Skotlanti/Suomi-akselilta, mutta runkoa (=alkoholia) saisi olla lisää.

Morgondagens Nektar | 4,5 % | berliner weisse

“Nyt on todella hapanta, sä tykkäät”, virkkoi kyyppari tiskin takaa. Tuoksu tukossa hapanta marjaa, uuuh aaah. Ja on, nimittäin NYT ON. Happamuutta. Marjat peittyvät hieman happamuuden alle ja suussa maistuu veri(greippi). Morgondagens on tällä hetkellä oma suosikki hapanolutmaakareista. Todella hieno olut.

Tuju Amarillo Tripel | 8 % | tripel

Onpas vehnäinen. Vierustoveri epäili pienen maistiaisen perusteella tosin DIPAksi. Että tiedä sitten. Amarillo puskee taustalta maltaisen makeuden rinnalle, mutta ei tarpeeksi. Esanssibanaania ja pippurin puraisua, ei kovin raikas. Ei siis klassinen trippeli, mutta ihan kiva pienenä annoksena. P.s. En ikinä osaa kirjoittaa tripel ensimmäisellä kerralla, vaan siitä tulee aina triple.

Tuju Vermont Ravit 5/19 | 7 % | NEIPA

Best for last? “Paras Vermont Ravit tähän mennessä”, hehkutti Tujun Jukka Mononen. Ja onhan tämä nyt taas aivan törkeän hyvää. On monihedelmämehua, on kunnolla katkeroa, on hitto ihan kaikkea, mitä NEIPAlta haluan. Tuju on maailmanluokan maakari NEIPA-hommissa, sitä ei käy kiistäminen.


2019-04-08 12.06.09 1.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

olutlista

Instagram

Facebook

One thought on “Tirran männä viikon uutuuksia

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑