Kanavan Puolukkagose

Kanavan Panimon gose-pohja on kunnossa, kyllähän sen jo kaikki tietävät. 3,5 % täynnä makua. Tällä kertaa Karlstedtin veljekset ovat tösäyttäneet tuhannen litran keittoon sata litraa Aten Marja-aitan puolukkamehua. Gose on hapanta, puolukka on hapanta, mikä voisi mennä pieleen?

Eipä juuri mikään.

Pitää kuitenkin myöntää, että tämä puolukkainen gose on Kanavan heikoin hapanolut. Jos siis nuo gose-sarjalaiset pitäisi jostain syystä riviin asetella. Omaan makuun puolukan rooli on hiukan liian dominoiva ja se valtaa itselleen elintilaa oluen kustannuksella.

Huono olut ei ole, ei missään nimessä. Puolukkagose pesee “nössögoseilla” happamat hampaansa ja sylkee ne lasiin. Nössöt vai hampaat?

Puolukkaa siis on. Paljon. Happamuutta, suolaa sekä yllättäväkin makeus lopussa. Jos kefiristä tehtäisiin vispipuuroversio ja siitä miksattaisiin booli, niin se maistuisi tältä. Puolukka sekä maitohappo ovat siis herrat ja hidalgot Puolukkagosen ollessa kyseessä.

Maistuva gose Kanavalta, taas kerran. “Perinteisiä makuja” vaalineen panimon pusakka on kyllä pyörähtänyt komeasti ja avoimesti hapanoluiden suhteen reilun vuoden aikana.


Näytepullot saatu panimolta. 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑