Laitilan Kisko – radalla

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on pannut VR:n ravintolavaunuille, joita hallinnoi Avecra, Kisko-oluen. Ilmeisesti viime vuoden lopulla debytoinut Kisko on 4,5-prosenttinen pale lager ja tehty varta vasten ravintolavaunujen käyttöön. Eli muualta olutta ei saa, eikä kyseessä ole myöskään ns. etikettiolut.

Minä juon Kiskoa nyt, kiskoilla. Ohitimme juuri Kouvolan.

Kultaisen keltainen olut. Tuoksussa viljaa sekä ruohoista ja sitrusmaista humalaa.

Olisiko tämä jopa rapsakka pils?

Harmi kyllä, ei ole.

Mausta löytyy pitkälti samoja elementtejä. Viljaa, ruohoa ja sitruunaa, mutta myös makeaa maltaisuutta, joka pilaa paljon. Monen muun matkustajan kohdalla asia taitaa olla tosin toisinpäin. “Suomalaiset haluavat vaalean lagerinsa makeana.” T: Panimoteollisuus

Helppo “rataolut”, jonka hintakin on saatu pidettyä suht siedettävänä: 7,5€/0,5l. Pehmeä ja 4,5-prosenttiseksi riittävän muodokas, mutta lopulta myös tarpeeksi mauton. Itse vaadin kuitenkin enemmän tämmöiseltä vaalealta käyttölageriltakin. Enemmän humalaa, ja makeus hittoon!

Pitäydyn seuraavilla reissuilla Karhun Speltti IPAssa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑