Stone ja imperial stoutia kahdella tapaa

Käyn nykyään aniharvoin Alkossa. Vaikka valikoima on mennyt muutamassa vuodessa selkeästi parempaan suuntaan (joo joo, Systembolaget ja verkkokaupat!), niin en vain enää koe tarvetta ostaa olutta kotiin. Näytepulloja kuitenkin tulee tasaisena virtana ja olen myös päättänyt minimoida alkoholin tissuttelua kotioloissa.

Tovi sitten satuin kuitenkin Alkoon viiniostoksille ja Sokoksen “huippumyymälän” hyllyltä osui silmään kaksikin Stonen imperial stoutia. Ja koska kalifornialaispanimo on laadukas tekijä sekä imperial stout oma lempityyli, niin päätin napata pullot ostoskoriin.

Stone Totalitarian | 10,6%

Tuoksu on suht olematon, maitokahvia ja rautaa korkeintaan. Suussa asiat nousevat seuraavalle kerrokselle. Kermakahvista pehmeyttä ja paahteista purevuutta. Tätä russian styleltä kaipaan. Kipakat katkerot vielä loppuun ja homma maaliin. Tosin se maali ilmestyy näkökenttään yhtä nopeasti kuin sprinttihiihdossa. (Olivathan Salpausselän kisat käynnissä.) Tuhkat tippuvat ilotulituksen jälkimainingeissä lasin reunoille.

Maku on tiivis. Intensiiviinen. Silti Totalitarian jää hitusen vajaaksi.

Stone W00t Stout 2018 | 11,5%

W00t Stout 2018 on ilmeisesti sama olut kuin tämä näyttelijä Wil Wheatonin kanssa tehtailtu nimihirviö. Ehkä?

Hirviö se on itse olutkin, ei iske sitten yhtään omiin makuhermoihin. Ainakaan positiivisella tavalla.

Pähkinäkahvilikööriä nenässä. Suussa homma jatkuu jopa happamana. Pähkinää, on. Kahvia, on. Leveämpi ja pidempi maultaan kuin edeltäjänsä. Silti huomattavasti köykäisempi. Viinaisuus, ehkä jokin rypäleviina, iskee lopussa kiinni kuin “räväkkä Ritu” lähiöpubin tanssilattialla. Ei vakuuta. Kertalyöntiolut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑