Panimo Hima Terho Pale Ale – Happee?

Panimo HIMAn kotioluiden perisynti on ollut hapettuminen. Useampikin potentiaalinen ”hittituote” on kyykännyt haukattuaan liikaa happea, ja varsinkin rusehtavan ruma väri on muutamaan otteeseen tiputtanut muuten hyvän oluen pisteitä. Jos siis pisteitä antaisin.

Kotipanimo on toki huomannut ongelman myös itse, puoliammattilaisista voisi kuitenkin kai jo puhua, ja tämän uusimman oluen kohdalla nostanut kätensä ylös virheen merkiksi. HIMAn edustaja kertoi, että noin puolet erästä oli hapettunut, joten hän kiikutti minulle varmuuden vuoksi kaksi pulloa Terho Pale Alea testiin.

”Jos edes toinen olisi kunnossa.”

Olivatko ne sitten kunnossa? Vaikea toki sanoa, koska en yhtään tiedä, mitä on lähdetty hakemaan. Identtisiä pullotteet olivat kuitenkin keskenään, joten siinä mielessä minulla kävi hyvä/huono tuuri.

Toffeekeksisen makea mallaspohja on Terhon (olisiko muuten etiketin koiran mukaan nimetty?) dominoivin elementti, jonka päälle se rakentaa apamaista humalaprofiiliaan. Herkules, Belma ja Ekuanot tarjoilevat itsensä sitruksilla koristellulta havupediltä, jonka jälkipuraisu on miellyttävän pitkä. Ainakin tyyliinsä, mikä on kai APA (5,9%), nähden.

Loppu- ja/tai sivumaussa Terho vuotaa epämääräisen tunkkaisena. En oikein osaa eritellä, että mistä tuo tunkkaisuus tulee; Arde näytti maistaneen ainakin diasetyyliä sekä kipsiä, joten ehkä niiden leikkauspisteestä omakin suu löytää lopullisen totuuden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑