Olut + hyvinvointi = myytti?

En voi hyvin. Klassinen nettimeemi pitää valitettavasti kohdallani paikkansa. En ole oikeastaan muutamaan vuoteen voinut hyvin, kuin ehkä hetken siellä ja toisen täällä. Kaikki muut päivät: ne ovat kuin tämä, jona istun karmeassa krapulassa tietokoneen edessä ja yritän saada tekstiä ruudulle, jonka luulen kiinnostavan ihmisiä. Toki tasoittava 10-prosenttinen imperial stout lasissa.

Se, että kiinnostaako tekstini, tai mikään muu tekemiseni, yhtään ketään, niin se ei lopulta kiinnosta minua. Kunhan pystyn valehtelemaan itselleni, että olen toiminnallinen alkoholisti ja teen ”työtä, jolla on tarkoitus”. Ja vitut.

Mielenterveyteni on rakoillut jo pitkään ja siihen kun lisää (osittain alkoholista johtuvat) terveysongelmat, niin cocktail, hoptail, on valmis. Olen yhä minä, mutten tunnista välillä omaa peilikuvaani.

Peilikuvasta osaan kuitenkin lukea, että minä olen alkoholisti. Olen aiheesta joskus jo vanhalle blogipohjalle kirjoittanut, mutta kerrataan se nyt täälläkin: Moi, olen Teemu ja olen alkoholisti.

Syy, miksi kirjoitan tästä aiheesta juuri nyt, on se, että olin menossa tänä aamuna jo kovaa vauhtia hautaan. Oman käden kautta. Lopulta viimeinen silaus jäi tekemättä ja tulin kotiin nuolemaan haavojani, mutta täysin selvillä vesillä ei todellakaan vielä olla. Ei välttämättä enää koskaan.

Vanha sanonta kuuluu, että alkoholi on hyvä renki, mutta huono isäntä. Ja se pitää muuten kutinsa. Minut alkoholi, varsinkin olut, on alistanut piikkikorkonsa alle, eikä poispääsyä ole. Turvasanaa on aivan turha tapailla, kun suu on täynnä hekumallista olutta. En lopulta edes halua pois.

Miten olen päätynyt tähän tilanteeseen? Sinä kenties kysyt sitä, mutta eniten kysyn sitä itseltäni. Päivittäin.

Olen aina juonut mieluummin kohtuuttomasti kuin kohtuullisesti. Mutta kyllähän tämä blogi ja sen luomat työmahdollisuudet ovat vieneet miehen sinne syvimpään pahoinvoinnin roskakuiluun. ”Huhuu, kuuleeko kukaan?”

Ilmaista tai puoli-ilmaista alkoholia, näytepulloja, lahjuksia, kissanristiäisiä… Kaikkialla on alkoholia. Kaikkialla on olutta. Ja sitä pitää juoda. Varsinkin kun miettii, että ilmainen alkoholi on usein osa palkkaani. Tai pahimmillaan koko palkka.

En siis sinänsä valita. Välillä ”extrat” ovat arvokkaampia kuin jos laskuttaisin tehdyistä töistä esimerkiksi ukko.fi:n kautta. Ja itsehän päätökseni teen. Mutta silti, kyllä raha on aina rahaa. Joskus jaksan tapella siitä, usein en. Olen kuitenkin jo valmiiksi köyhä, joten se SINUN tarjoama 100€ ei aina ole kaiken vaivan arvoista.

Alan menettämään tämän tekstin punaista lankaa ja loiventava alkaa iskemään takaraivoon, joten ehkä parempi yrittää lopetella. Jopa jotenkin fiksusti.

Minä EN tarvitse tämän tekstin tiimoilta yhteydenottoja tai pään taputteluja. Mutta jos sinulla on lähipiirissäsi ihminen, joka voi todella pahoin ja on valmis ottamaan apua vastaan, niin tarjoa sitä. Jos siis vaan itse pystyt kantamaan moisen vastuun.

Ja hei, jos olet mahdollinen työnantaja freelancerille, niin oikeasti: maksa se palkka! Itse en ehkä tämän postauksen jälkeen töitä enää saa, mutta ”kyllä sen Teemun joku mummo kerää roskikseen”.

7 thoughts on “Olut + hyvinvointi = myytti?

Add yours

 1. Hatunnosto itsereflektiosta ja rehellisyydestä. Olin juuri suunnitellut lähettäväni blogistille kotiolutta, mutta saakin jäädä nyt tekemättä.

  Like

  1. Saa toki olla lähettämättä, kaunis ajatus, mutta en mä sen takia ryhdy “edgelle”. Heh. Kyllä noita näytepulloja tossa piisaa, eikä ne viemäriin ole menossa.

   Like

   1. Melkein unohtui tähän vastata. Kyllähän mä toki ymmärrän, että mun lähettämisillä tai lähettämättä jättämisillä ei ole juuri mitään vaikutusta itse ongelmaan, suuntaan tai toiseen. Nää asiat lähtee ihmisestä itsestään, ja jotain muita latteuksia. Mutta ehkä tässä onkin kyse siitä, että tämän taustan nyt tietäen tulisi itselle vähän dikki fiilis lähetellä jotain bissejä. Eli voit suhtautua tähän tällaisena itsetyytyväisenä omaan selkään taputteluna 🙂

    Joka tapauksessa, kaikkea hyvää.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑