Zagovor Trafaret – imperiaalinen jälkiruoka-gose

Venäjä on VIELÄ hieman tuntemattomampi nimi olutkentällä, mutta suurvaltion sopukoissa kuitenkin kiehuu (tämän voi toki ymmärtää monellakin tavalla) muitakin keitoksia kuin baltikoita tai viinalagereita. Zagovor edustaa noita uusia tuulia, sillä muutaman vuoden ikäisen moskovalaispanimon voisi sanoa olevan nousukiidossa. Myös täällä länsinaapurin puolella.

Zagorovin ajankohtaisuudesta kertonee paljon se, että panimo teki Suomi-debyyttinsä CoolHeadin masinoimilla Craft Beer Garden Festivaleilla, oluita maahantuo Pien ja nyt niitä saa mm. Tirrasta.

Zagovor ehti esittäytymään Loviisankadulla välipäivien aikana Street Justice // Idaho 7  -DIPAlla sekä Egor: Borefts Edition – imperial stoutilla. Ensinmainittu oli raikas ja kevyehkö tupla-IPA. Toinen taas runsaan kahvinen sekä liukkaan liköörinen vahva stout – harmi vain, että kegissä oli jotain häikkää ja sen myynti jouduttiin lopettamaan kesken.

2019-01-04 02.57.26 1.jpg

Tilauserän vimeisenä Zagovorina hanaan iskettiin Trafaret, panimon mukaan “raspberry imperial gose”. Ja imperial-liite on kyllä oikeutettu, sillä vahvuutta löytyy puolta normaalia enemmän, 7,5%. Prosentit eivät maistu läpi, mutta lämmittävät veikeästi – elementti, johon en goseissa ole juuri törmännyt. Uhka vai mahdollisuus?

Oluen tuoksu on ei-niin-yllättäen tuhdin vadelmainen, mutta seassa myös puolukkaa. Jopa vispipuuroa.

Maku ottaa askeleen happamampaan suuntaan, mutta se on silti vain pieni askel goseille. Eikä suolaakaan juuri löydy. Höh.

Trafaret on vahvasti marjoihin nojaava gose, joka toimisi varmasti passelisti esimerkiksi jälkiruoan kaverina. Jälkimaun maitohappoisuus vain lisää mielikuvaa “pirtelömäisyydestä”. Hyvin brewskimäinen marjaolut, joten ruotsalaispanimon ystäville “must drink” -hapanolut.

Todellisille hapannaamoille Trafaret voi olla aavistuksen liian makea.


img_20171031_183702-2.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

olutlista

Instagram

Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑