Beerzebub L’IPA du Incube – kotipolttoinen tonttukalja

Beerzebub on kotipanimo Itä-Vantaalta. Sen takaa löytyy kaksi henkilöä. Käyttävät Grainfatheria oluen panemiseen. Muuta en juuri asiasta tiedä.

Sen kuitenkin tiedän, että kotipanimon L’IPA du Incube on todella maistuva belgi-IPA. Jos ja kun ette kuitenkaan usko minua näissä asioissa, niin lukekaahan myös Tuopillisen ja Reittausblogin arviot.

L’IPA du Incube on 8-prosenttinen belgi-IPA, joka kumartaa enemmän jenkkien suuntaan. Belgialle ei ole kuitenkaan pyllistetty, sillä Beerzebubin edustaja kertoi tuotteestaan seuraavasti: “Mallaspohjan yksinkertaisuus ja pieni panimosokerin lisääminen olivat kumarruksia Belgian suuntaan. Ja tietysti belgibisse tarvitsee belgihiivan, joka tässä tapauksessa oli Duvel-hiiva WLP570.” Oluen reseptin löydät täältä.

No niin, juotaisiinko jo.

Väri ei osaa päättää onko se kaunis vai ruma, tumma vai vaalea. Toisaalta, ketä kiinnostaa.

Tuoksu kiinnostaa. Raikasta belgihedelmää, sellaista “hiivatulehduksesta” kärsivää tropiikkia. Hieman myös omenasiideriä. Ah. Tulee jopa legendaarinen tonttuolut mieleen. Eli siis Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel.

Maku ei petä. Nenän ymmärtävät asiat annetaan suuhun ilomielin, iloliemin. Ensin makeillaan, sitten vedetään kuivat. Juuri niin kuin pitääkin. Pippuri on tämän jutun suola, sitruksinen humala pääse kuristamaan hellästi loppumaussa ja turvasana pestään laventelisaippualla nauttijan suusta. Monisyinen, silti virtaviivainen.

Todella onnistunut näkemys omasta mielestä haastavastakin alatyylistä. Monin puolin valmis paketti.

One thought on “Beerzebub L’IPA du Incube – kotipolttoinen tonttukalja

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑