LiMu Radio: Vuoden (miltei) lahtelaiset oluet

Minulta pyydettiin lahtelaisen LiMu Radion joulukalenterin 23. luukkuun jonkinlaista summausta olutvuodesta 2018. Pienen pohdinnan jälkeen päädyin suosimaan suomalaista, ja ennen kaikkea lahtelaista, olutta. Miltei.

Tässä valinnat vuoden (miltei) lahtelaisiksi oluiksi:

Kanavan Panimo X Bönthöö bönthöö: Paljas saari – Kuka muu muka nostaisi kissan hännän pöydälle? Kanavan Panimon sekä allekirjoittaneen toinen yhteistyöolut on ollut melkoinen suksee. Suomen paras olut -kilpailussa sarjansa voittanut gose riisui itsensä ilkosilleen ja kauppa käy. Sitruunaa, suolaa ja happamuutta. Ah.

Hollolan Hirvi Kivisahti – Vuodesta toiseen Suomen paras sahti. Makeaa mallasnektaria perinnetietoisille sahtipäille. Kivisahtia pitäisi olla tarjolla säännöllisesti Lahen kuppiloissa.

Teerenpeli Panimo & Tislaamo Erikoinen Nro 4 – Perinteikkään lahtelaispanimon neljäs Panimon Erikoinen jatkaa olutsarjaa toisella peräkkäisellä hitillä. Sherry- sekä bourbontynnyreissä aateloitunut imperial porter on oiva valinta juhlapyhien jälkiruoaksi.

Bonus: Ant Farm X Torikauppa Pupu Knock Out Saison – Bonuskierrokselle päätin lisätä vielä tämän Ant Farm -kotiolutkollektiivin sekä Torikauppa Pupun kollaboraation. Pupun mainiolla Knock Out -mehulla ryyditetty mausteinen ja hieman villikin saison näkee kaupallisen debyyttinsä alkukevään Ant Fest -oluttapahtumassa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑