Masis Brewery West Coast Road Trip IPA – kaupallinen uudelleenluenta

Kuten otsikko kertoo, uusin espoolaispanimo on saanut luvat kuntoon ja ensimmäinen kaupallinen olut on nähnyt päivänvalon. UG Breweryn tiloissa Lohjalla pantu, kuinkas muutenkaan.

Arvostelin tämän oluen viimeisimmän (?) kotiolutversion tovi takaperin, enkä ollut kovinkaan vakuuttunut Masisin tekemisistä. Käykäähän katsomassa edellinen arvio, niin pääsette kärryille.

Noin, nyt kun kukaan ei todennäköisesti käynyt lukemassa linkattua postausta, niin voidaan käydä kaupallisen päänavauksen kimppuun. Pullo oli muuten kiltisti jätetty Tirran tiskin taakse odottamaan minua, eli kiitos lahjuksesta.

Kyllähän tässä eri oluesta puhutaan. Ja niin pitääkin, sillä kotiolut on aina kuitenkin vain kotiolut. Kunpa sen yhä useampi panimo tajuaisi, ettei asiakkaille voi myydä mitä tahansa puuhastelua, vaikka ne sitä ostaisivatkin. Asiakas on aina väärässä.

West Coast Road Trip tarjoilee nenään mukavan ponnekkaan ja ennen kaikkea puhtaan hedelmäisyyden. Sellaisen länsirannikon hieman ylikypsän trooppisen hedelmäisyyden. On siellä karamelliakin, muttei liikaa.

Maussa hedelmäisyys ei pääse nousemaan niin pinnalle, sillä mukava katkerotaso leikkaa siltä hatun pois kuin ananakselta konsanaan. Kevyt makeus leikittelee kuivattavan katkeron kanssa ja juttu tuntuu luistavan… Kunnes.

Kuvaan astuu kolmas pyörä, kalkkisuus nimeltään. Tai vihanneksisuus. En oikein saa kiinni tuosta ikävähköstä sivumausta. Sen kuitenkin tiedän, ettei se kuulu joukkoon. Hyvän alun jälkeen Masis kompastuu epäpuhtauteen, jota tapaa suomi-IPOissa aivan liian useasti. Ja myös joissain UG:lla tehdyissä oluissa (IPOissa?) sitä esiintyy. Olisiko Masis siis tartuttanut pöpön itseensä Lohjalla?

Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan kelpo aloitus kaupalliselle uralle ja tuosta virhemausta huolimatta 6,6-prosenttinen IPA kaatuu kitusiin suht haipakkaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑