Kaksinmaistelu: Pien DDH-tuokio

Pidin jokunen viikko takaperin kahdelle kaverille länsimetro-tastingin, johon Pien-maahantuonti tarjosi juomat. Nyt juttu saa jatkoa, sillä Pienen Erkki Häme antoi mukaani pussillisen lahjusoluita, joista halusi mielipiteen. Ja koska olen joviaali juopottelija, niin päätin jakaa oluet ystäväni Marin kanssa, joka on aiemminkin vieraillut näissä ”kaksinmaistelu”-jutuissa. Ainakin vanhalla blogipohjalla.

2018-11-27 04.49.01 1.jpg

Kaikki arvosteltavat oluet ovat siis Pienen maahantuomia ja kaikki asettuvat enemmän tai vähemmän New England -kategorian alle. Nyt juodaan.

Whiplash Cream on Chrome | 8% | DIPA

Mari: Raaka mango eli lentopetroli. Hedelmäpläjäys, raikas. Prosentit ei maistu läpi. Humalaa ja sitrushedelmien valkoista ”välilihaa”. Dokabiliteetti on kova!

Teemu: Raakaa menoa kaikin puolin. Raakaa hedelmää, raakaa metsäläisyyttä, raakaa humalaa (hop burn) ja raakasokeria. Kuivemman puoleinen moderni DIPA. Hiton hyvä. Raikastaa ja samalla lämmittää, täydellinen talvi-illan juoma.

2018-11-27 04.49.05 2.jpg

Alefarm Deer Heart | 6,4% | IPA

Mari: Ananasmehua lasissa. Hedelmä ei tuoksu, mutta humala hyökkää ja huomenna polttaa nielussa. Ihanan katkeroinen ja fressi.

Teemu: Ulkonäkö on silkkaa mehustelua, menisi läpi Valion ananasmehuna. Tuoksu on suht olematon, mutta makua on… Nimittäin katkeron muodossa. Hop burn iskee kiinni kuin takiainen. Raaka meininki tässäkin, pelkästään hyvällä. So fresh, so clean.

2018-11-27 04.49.05 1.jpg

Garage Virtue Signal | 6,2% | IPA

Mari: Aiempien humalapommien jälkeen pehmeämpi ja iisimpi. Raikas kyllä, mutta jää  nyt hieman vaisuksi. Harjoitteluolut.

Teemu: Maineikas lihaetikettiolut. Hop burnia tässäkin, toki kunnon sitrustöräykset perässään. Kuitenkin selkeästi maltillisempi ja pyöreämpi kuin edeltäjänsä. Loppumakua ei oikein ole? Raikas ja helppo olut, mutta jää tällä kertaa jalkoihin. Etiketissä lupailtiin sipulin nyansseja, onneksi niitä en itse löytänyt.

IMG_20181128_031216.jpg

Cloudwater A•W18 Brewed All Season IPA | 6,5% | IPA

Mari: Smooth, jopa smoothiemaisen makeahko. Mukava seurustelujuoma, joka sopii moneen suuhun. Helposti lähestyttävä.

Teemu: Illan paras tuoksu, ah. Jatkaa edeltäjänsä linjoilla, eli hyvää mehustelua, mutta tappajan luonne puuttuu. Makeahkon sitrusmainen ja lyhyen katkero. Taisimme juoda tämän setin väärinpäin.

One thought on “Kaksinmaistelu: Pien DDH-tuokio

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑