Tuju Citra Lord + RosvoSektori Bönthöö vol. 2

Suomen paras panimo palaa lyhyen, mutta liian pitkän tauon jälkeen Tirran hanoihin. Ja voi veljenpojat, millä oluella paluu tapahtuu!

Maistoin Tujun Citra Lordia jokunen viikko takaperin panimyhtiön kotikonnuilla, eli Lappeenrannan Birrassa. Silloin pidin Loordista, nyt rakastan sitä.

6-prosenttinen DDH IPA, tai tarkemmin DDH pale ale, kuulostaa juuri sellaiselta mehustelulta, mitä Loviisankadulla on totuttu juomaan. Mutta. Ei Citra Lord todellakaan mitään hampaatonta NEAPA-mehua ole, sillä katkeroa ja jopa mallastakin löytyy lasista.

Älkääkä ymmärtäkö väärin, on siellä hedelmääkin. “DDH-hedelmää”. Citran kanssa pelaillessa sitrus nyt vaan saa pääpuheenvuoron, jonka se käyttää karjumiseen. Ja hitto, kuinka ihanan raikasta kuultavaa se onkaan.

Sitrusta ja mäntyä. Siinäpä se yksinkertaistettuna. Citra Lordia voisi juoda päivät pääksytysten, sillä harvoin “raikas”, “helposti juotava” ja “rikas makumaailma” törmäävät näin komeasti samassa tuopissa.

“Mä vedän turpaan tota saatanan loordia.”


Olen sattuneesta syystä paljon velkaa RosvoSektorin Bönthöö-kappaleelle. Nyt Bönthöö on saanut jatko-osan, joka pokkaa heti kättelyssä vuoden kovimman bailuanthem-tittelin. Kuunnelkaa vaikka. BÖNTHÖÖ BÖNTHÖÖ MAZEL TOV!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑