”Ykkös-IPAt” vastakkain: Cloudwater vs. Olvi

Cloudwater vastaan Olvi. Voi kuulostaa hieman epäreilultakin kamppailulta, sillä toinen on ympäri maailmaa hehkutettu brittiläinen muotipanimo, toinen taas suomalaisia makunystyröitä kutkutteleva panimo Iisalmesta. Pitää kuitenkin muistaa, että Olvi on tehnyt hienoa työtä olutkulttuurin laaja-alaisuuden eteen tuodessaan muutamia vuosia sitten markkinoille ”kräft”-sarjansa. Mutta riittääkö se?

Cloudwaterin Small Citra BBC sekä Olvin uusin ”pienpanimolarppi”, Hi-Hop Mild IPA, osuvat trendisilmäkkeeseen, sillä table beer -tulokkaat ovat nostamassa vähäalkoholisia keihäänkärkiään huomattavasti vahvempien lajitovereidensa perslihoihin. Irlantilaisen Whiplashin Northern Lightsia voisi pitää micro IPA -alatyylin lippulaivana.

Miten sitten Cloudwater tai Olvi suoriutuvat tehtävästään? Testataan.


 Cloudwater Small Citra BBC | 2,5%

 Olvi Hi-Hop Mild IPA | 2,5%

 ULKONÄKÖ:

Cloudwater leikittelee muodikkuudella ollessaan jopa kliseisen nätti olut kaikessa sameassa ananasmehumaisuudessaan.

Olvi luottaa taasen perinteisempään sotisopaan; oranssiin kallellaan oleva kullankeltaisuus on kirkasta kuin… Niin, olut.

TUOKSU:

Voi hyvänen aika sentään! Britit ovat tunkeneet olueensa ananasta, greippiä, tuoretta humalapellettiä, havupuita… Huikea yksilö.

Iisalmen toukohousut lähestyvät tätäkin elementtiä perinteisin keinoin, sillä leipäisä maltaisuus on saanut vain hieman sitrusta kaverikseen.

MAKU:

Oikeastaan Cloudwater laukaisee suuhun juuri sen, mitä nenä jo lupaili. Ananas ja greippi etunenässä Small Citra BBC antautuu juojalleen yllättävänkin tuhtina, sillä prosenttien edellyttämää (?) vetisyyttä ei esiinny. Olut tasapainoilee jossain hedelmäsokerisen makeuden sekä katkerohumalaisen kuivuuden leikkauspisteessä, ja tekee sen täydellisesti. Ehkä jopa paras näistä ”ensimmäisen aallon” Cloudwatereista, joita Pien toi Suomeen.

Mites Olvi? Onko metsäläisillä paukkuja pullistella suuren maailman sirkustemppuja vastaan? Ei. Yksinkertaisesti ei. Juotava oluthan Hi-Hop on, ei siinä. Tuntuu vaan kovin vanhanaikaisen tunkkaiselta IPAlta Cloudwaterin rinnalla. Karamellia ja oivallinen katkero. Niin hyvää sitruspuuta. Mutta tiskirättiä muistuttava sivumaku ja lämmetessään vetistelevä runko eivät päästä nyt iisalmelaisia pahasta.

TULOS:

Ei kahta sanaa, Cloudwater vei tämän selvästi. Jopa yllättävän selvästi, sillä olvilaista olen kuullut kehuttavan useampaankin otteeseen.

JÄLKIHUOMIO:

Kaksi 2,5-prosenttista olutta (0,44l ja 0,5l) lenkin jälkeen KÄY päähän. Mukavaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑