Tirra: Uutta IPAa Etkolta ja Cloudwaterilta

Loviisankadulla oli taas hanapatteristo vaihtunut, kun palasin kotikonnuille Saimaan rannoilta. Ja niin se toki pitääkin mennä, että oluet liikkuvat mahdollisimman liukkaasti.

Ensin maistoon Etko Brewingin Numbers Game. IPA, kuten otsikkokin kertoo. Helsinkiläinen Etko teki debyyttinsä Lahessa NEIPAlla, mutta Numbers Game toteuttaa itseään hieman perinteisemmällä linjalla. Ehkä. Tai noh…

Tuoksu on niin tirraa, niin tirraa. Voi veljet, voi pojat, voi veljenpojat. Kunnon sameat salaatit kuppiin, joita sitten sekoitellaan himon vallassa. Missä etkot? Sun housuissa – tule kukonhäntä heiluen.

Greippiä, tropiikkia ja ihan hitunen makeutta. Kuuluuko ananas olueen? Kyllä. Loppumaku ajellaan vanteilla hedelmäpastillin juuttuessa kurkkuun. Onneksi katkerohumala osaa Heimlichin otteen.

Maistuva IPA ilman häiritseviä karamellimaltaita. Etkosta kuullaan vielä varmasti, Loviisankadullakin. Oluet ja brändi ovat nimittäin jiirissä.

Etkojen jälkeen jatkot brittiläisen trendipanimon seurassa. Cloudwater sitä, Cloudwater tätä. Hieno panimohan tuo on, mutta pieni kyllästyminen on jo iskenyt, koska esimerkiksi Instagram-fiidini on ollut viime viikkoina täynnä ”pilvivetisten” tölkkejä. Kiitos, Pien. Heh.

Kuten Numbers Game, niin myös JPA on 7-prosenttinen IPA. Mutta siinä missä helsinkiläinen oli melko moderni näkemys tyylistä, niin JPA tösäyttää mainoslauseen mukaan lasiin ”classic, old-school West Coast IPAn”.

Mutta, aina on mutta. Ehkä minä en vaan ymmärrä oikeasti, mitä länsirannikon IPA on, mutta omaan suuhun JPA maistuu suoraviivaiselta oluelta, joka ei pelleile karamellien tai hedelmäsortimenttien kanssa. Olisi mennyt läpi jopa modernina pilsinä, sellaisena, jonka alusta löytyy liite india.

Aika kiva! Viljaa ja sitrusta. Katkeroakin. Monipuolinen, mutta silti suoraviivainen IPA.


img_20171031_183702-2.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

Facebook

Instagram

olutlista

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑