Aamukahvit: Lehmus Roastery Route Six Coldbrew

Tässä blogissa on aiemminkin flirttailtu kahvin kanssa, ja nyt Kahiwa sekä Kaffa saavat seuraa lappeenrantalaisesta Lehmus Roasterysta. Tai tarkemmin sanottuna sen cold brew’sta, eli kylmäuutetusta kahvista.

Lehmus Roastery on palkittu Helsinki Coffee Festivaleilla Suomen parhaana paahtimona vuosina 2017 sekä 2018, ja sen hallinnoima Satamatie 6 taas Suomen parhaana kahvilana tänä vuonna. Kovaa jälkeä on siis Lappeenrannassa tehty parin viime vuoden aikana.

Kovaa jälkeä on myös Route Six, ilmeisesti valtatie 6:n (?) mukaan nimetty cold brew.  Etiketti kertoo, että kahvi(papu)na on käytetty intialaista Kent Arabicaa ja valmistuttaja on Panimoyhtiö Tuju. Panimon Jukka Monoselta kaksi pulloa sainkin juomaa, sillä Route Six on tosiaan pullotettu Tujun tiluksilla.

Moni tykkää juoda kylmäuutettuja kahveja alkoholin, maitojen, jäiden sun muiden tilpehöörien kanssa, mutta oma tyyli on brutaali: jääkaappikylmä pullo auki ja suoraan kitusiin. Tosin etiketissäkin suositellaan nauttimaan suoraan pullosta. Tai sitten vaikkapa drinkin pidentäjä. Jokainen toki tyylillään.

Miltä cold brew sitten maistuu? Kylmältä kahvilta, mutta sellaiselta kylmältä kahvilta, joka oikeasti kaunistaa. Jos ei nyt suoraan ulkoista habitusta, niin ainakin mieltä.

Vahvaa kahvia, joka on samaan aikaan silkkisen pehmeää ja hieman kitkerästikin puraisevaa. Hyvin tummaa marjasuklaata ja päässä pärisevää kofeiinia. Tuhti ja täynnä makuja. Silti tarpeeksi kevyt vaikkapa päivittäiseksi aamukahviksi.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑