Saimaan Brewer’s Special Utah Rye IPA – punakka kalpeanaama

Utahissa on tosi paljon uskovaisia, mormoneja siis. Eivät käytä alkoholia. Those bastards! Utahissa pelasi aikoinaan myös parivaljakko Stockton/Malone, jota vihasin sydämeni pohjasta. Siksi en voi sietää vieläkään NBA-joukkue Utah Jazzia.

Voisikin siis sanoa, että minä en vaan pidä Utahista. Enkä myöskään uskonnoista. Tai Stockton/Malone-tutkaparista.

En ole oikein ikinä myöskään ymmärtänyt alkoholittomia oluita. Minä pidän alkoholista. Ja jos haluan juoda alkoholittomia juomia, niin ostan vissyä. Tai limonadia. Tai vaikka piimää.

Saimaan Utah Rye IPA onkin siis minulle vaikea pala juotavaksi. Tosin se ei ole ihan rehellinen “edge-olut”, sillä alkoholia on lirvahtanut mukaan 0,3%. Absolutistit joutuvat jättämään siis tämän(kin) leikin väliin. Minä en kuitenkaan jätä, vaan juon lahjusolueni loppuun niin kuin kiltin korruptiobloggarin kuuluu.

Nautin ensimmäisen Utahin metsälenkin jälkihiellä marinoituna suoraan tölkistä ja luulin juovani “punaolutta”. Siis amber ale, american red ale… Mutta ei, täysin vaaleaksihan sisältö paljastui.

IPAksi siis tunkkaista, kuten monet muutkin Saimaan vaaleat tuotokset. MUTTA, jos yritti unohtaa oluen värin, niin karamellisen makeana ja pihkaisena amber alena Utah olisi toiminut. Taustalta löytyi myös hilloisuutta, jonka ainakin omat makunystyrät yhdistävät usein rukiiseen. Ja niin, jos joku ei nyt nimestä hoksannut, niin ruistahan Utahin ranteessa on.

Yllättävän paljon makuja oli saatu Mikkelissä ahdettua miltei-holittomaan olueen, eikä suutuntumakaan ollut niljakkaan vetinen. Juo siis kylmänä suoraan tölkistä, sillä “table beer session IPAna” Utah ei toimi.

P.s. Jotain hyvää “Utahista”.

6 thoughts on “Saimaan Brewer’s Special Utah Rye IPA – punakka kalpeanaama

Add yours

 1. Kröhm, Utah ei siis kaupunki vaan osavaltio. Pääkaupunki Salt Lake City. Mormoneista ja suomalaistyyppisistä alkoholisäädöksistä huolimatta siellä on varsin vireä olutskene. Vähän niin kuin lestadiolaisten Oulussa.

  Like

 2. Lieneekö arvion sovitteleva, jopa sisäsiittoinen perseennuolevuus jonkinlaista moraalista krapulaa aiemmista?!

  Kura ei muuksi muutu eikä kehnon pahvikaljan tekijän maineesta pääse pelkästään vaihtamalla lennossa firman nimeä, ja brändiä “Suomen palkituimmasta” [!!!] “vastuullisimmaksi”; joku muu olisi pitänyt vaihtaa jo aikaa sitten, ja, opetella tekemään kelvollista olutta, tölkkien päällisen katteettoman ja niljakkuudessaan vaillavertaisen myyntihölperön lurittelun sijaan.

  https://kusettaja.blogspot.com/2018/10/mika-saimaata-vaivaa-osa-4.html

  https://kusettaja.blogspot.com/2018/10/paamajakupungin-pahvimankeli-ei.html

  Like

  1. Ilkka, saat toki kokea asiat, kuten haluat, mutta voin kirkkain silmin sanoa, etten kärsi asian suhteen moraalista krapulaa. Fyysistä kyllä, mutta täysin eri asioista. Olut oli viitekehyksessään kelpo, paskantomo-linkeistäsi huolimatta.

   Like

  1. Ei tietysti tarvi lupaa kysyä! Täällä kyllä saa pistää steitmenttiä tiskiin ihan niin paljon ku haluaa. En sensuroi kommentteja, toki niihin yritän aina jotenkin fiksusti vastata.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑