Saimaa Valkiajärvi Jouluolut – ihan kivaa joulua

Joulu on taas, joulu on taas. No ei hemmetissä ole! Mutta jo syyskuun lopulla kauppoihin ilmestyivät ensimmäiset jouluoluet, joulusuklaat, joulumainokset, joulumasennukset…

Myös Mikkelissä on pantu jouluolutta ja Saimaa Brewing Companyn lahjuspaketista sellainen löytyi. Saimaa Valkiajärvi Jouluolut nimeltään.

Nappasin tölkin mukaan treenikämpälle voitelemaan (mikrofoniin) huutamisen karhentamia äänihuulia.

Kuten varmasti moni blogin lukija tietää, niin Saimaa ei kuulu lempipanimojeni joukkoon. Olen saattanut firman kohdalla käyttää myös alatyylisiä termejä, joista olen vastaanottanut palautettakin – postitiivista sekä negatiivista.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että paljon parjatun APA/IPA-osaston takaa löytyy “dark room”, jossa tummat maut pääsevät telmimään. Ei, Saimaa ei ole tehnyt jouluoluestaan imperial stoutia, mutta aivan kelpo dunkel (?) se on.

Kevyen kahvista paahteisutta, makeaa leipäisyyttä ja hiillostettua yrittiä sekä sitruunaa. Jälkimaku on pehmeästi puraiseva, mutta prosentit, tai niiden puute (4,5%), pitää huolen siitä, että kokonaiskuva jää ohuehkoksi.

Ihan kiva jouluolut siis. Kiitän panimoa myös siitä, että turhat joulumausteet on unohdettu keitosta. Jyrkkä ei joulumausteseoslitkuille!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑