Panimo HIMA -ilta Kompuutteri-Anan seurassa

Jääkaappiin oli taas kerran kertynyt useampi Panimo HIMAn kotiolut, joten oli hyvä aika järjestää HIMA-bileet ja juoda oluet pois. Kaikki. Maisteluseurakseni sain Club De Lay -yhtyeen kosketinsoittajan sekä Mastokaupungin kuumimman tiskijukan, Kompuutteri-Anan. Nyt juodaan!


Tohtori Kauppisen Amber Ale | 6,6% | amber ale

Teemu:

Veikkaisin, että jotain ihan oikeaa tohtoria varten pantu. Tai en tiedä.

Ruma, tosi ruma olut. Maku on sitten jotain ihan muuta, jopa blackipamainen! Paahdetta, kahvia, sitten lakritsia ja jenkkihumalaa, paljon humalaa. Loppumaussa myös savua, joka ei ehkä (?) ole haluttu elementti, mutta hitto, että toimii.

Olut on täysin flätti, siitä iso miinus, mutta muuten maukas ei-amber ale.

Ana:

Hajussa epämiellyttävää banaanilikööriä ja/tai ylikypsynyttä banaania. Maku ihan ok IPA? Plus kahvia, savua ja navettaa.


Åke | 12,2% | barley wine

Teemu:

Ensimmäinen näyte arvosteltu täällä. Nyt siis viitisen kuukautta kypsynyt yksilö lasiin ja ai että, kun on hyvää. Pidempi kypsytys olisi tokkopa tuonut mitään lisäiloja Åken elämään, sillä nyt on herrasmies tikissä.

Käck ja Dumle-tikkari, siinä tuoksu pähkinä(toffee)nkuoressa. Maku ei ihan niin pehmeä, sillä humala puraisee yllättävän ronskisti. Alkoholi lämmittää ja salmiakkia sekä toffeeta nauttinut Åke soljuu alas hämmentävän helposti prosentteihinsa nähden. Ihan jopa niillä rajoilla, onko suutuntuma hieman liian ohut. (Ei se ole.) Aika on pehmentänyt ohraviinin kulmia selvästi.

P.s. Hitto mä vihaan sinettikorkkeja, jotka ei lähde helposti irti.

Ana:

Toffeeta, toffeeta, toffeeta. Ensimaisto barley winea, tykkään. Liukas olut. Jälkiruokaolueksi varmasti nappivalinta.


Saksalanharju Pils | 7,1% | imperial pils

Teemu:

Väri kertoo taas karua kieltään hapettumisesta. Tämän asian kun saisivat kotipanimolla kuntoon.

Tuoksussa makeaa mallasta ja silkkaa liuotinta. Nyt ei ole hyvä.

Eikä olekaan. Ylikypsää hedelmäisyyttä, tai oikeastaan jo kompostoitua sellaista. Imperial-etuliite on oikeassa paikassa sikäli, että 7,1% tuntuu selvänä viinaisuutena loppumaussa. Liuotinmaisuutena jopa. Epämiellyttävä olut.

Ana:

Haisee autonpesuaineelle. Maistuu tuplapukin ja huonon hapanoluen mikstuuralta.


Kahvikissa | 8,1% | imperial stout

Teemu: 

Jo toinen ei ihmisen mukaan nimetty olut HIMAlta putkeen. Alkaako ote lipsumaan?

Tämän kevyen (8,1%!) imperial stoutin olisi kai kotipanimon edustajan mukaan pitänyt vielä tovi odotella vuoroaan jääkaapissa, mutta minuahan ei määräillä. Hehheh.

Flättiä tämäkin, kuten oikeastaan kaikki session juomat. Myös perin ohut olut. Vaikka prosentit eivät kipuakaan kymppikerhoon, niin silti hämmentävän olematon suutuntuma.

Maku on kuitenkin mainio: savua, hyvää, lakua, hyvää, kevyt alkoholin puraisu, hyvää… Mutta missä on nimen lupaama kahvi? Helsingin Kahvipaahtimon tuotetta on kuitenkin keittoon heitetty, samoin kuin kaakaonibsejä.

Ehkä sitten tynnyri dominoi bourbonimaisuudellaan liikaa. Tai tynnyri ja tynnyri, etiketin ”barrel-aged” on kai tarkoituksella lainausmerkeissä, sillä bourbon-kyllästettyjä tammilastujahan tässä on mausteena käytetty.

Potentiaalinen olut, mutta kaipaisi vielä lisäkehitystä.

Ana:

Tuoksu ihan ok, perus rusinaa. Maku kitkerä, mnäh. Kokonaisuus ei toimi: ”pohjamaku” on kunnossa, mutta inhottava kitkeryys pistä vastaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑