Kotiolut: Ant Farm X Torikauppa Pupu Knock Out Saison – kohti kaupallisuutta?

I’m gonna knock you out
Mama said knock you out

Lahtelaiset Ant Farm ja Torikauppa Pupu ovat kolauttaneet kolpakkonsa yhteen, tuloksena yksi parhaista saisoneista, joita tämän maan kamaralla on tavattu. Tiedän, kovat on puheet, mutta niin on olutkin.

Knock Out Saisonin idea sai alkunsa Pupun mainiosta Knock Out -luomumehusta, joka on kylmäpuristettu omenasta, selleristä, inkivääristä sekä sitruunasta. Maistuvaa jo sellaisenaan, mutta kyllähän “täydelliseen tyrmäykseen” vaaditaan myös alkoholia. Tässä tapauksessa noin 5,5%.

Saisonin keittoon on käytetty 10% kylmäpuristettua mehua ja makujen syventämiseksi humaloitu Sorachi Acella sekä Citralla. Suu löytääkin alkuun tillimäisiä/yrttimäisiä nyansseja, jotka leikkisästi kiusoittelevat sitruksisen raikkauden ympärillä.

Taustalta puskee esiin tyyliin istuvaa (valko)pippurisuutta sekä belgihiivatulehtunutta omenaa. Loppuun vedetään kuivat, seikka jota arvostan saisonissa todella. Liian moni kotimainen saison kun makeilee loppuliu’un aikana ja näin ollen pilaa mahdollisuutensa huippupisteisiin. Jos nyt jotain pisteitä antaisin.

Näkyikö tai kuuluiko Knock Out -mehun elementit? Eivät suoraan, mutta kenties makumaailman “kevyt syvyys” tuli osaksi mehustelun kautta (toisen lasin kohdalla inkiväärisyys alkoi puremaan hellästi, toim. huom.).

Kaupallinen versio Knock Out Saisonista tulee tyrmäämään myös sinut lähiaikoina, mutta kuka sen panee?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑