Keittolounas: Point Pub – “Parhaita pubeja, joissa en ikinä käy” (Lahen Ajat)

Juttu julkaistu Lahen Ajat -verkkolehdessä


Keittolounas vei rahansa tällä kertaa “satama-altaan” toiselle puolelle, vanhalle paloasemalle, joka jo vuosia on tunnettu nimellä Point Pub. Näkyipä jossain päin nettiä myös muoto Letkubaari.

Pointti on aina kuulunut kategoriaan “parhaita pubeja, joissa en ikinä käy”.

Miksen sitten käy? Yksinkertaisesti sen sijainti osuu harvoin yksiin reittieni ja aikataulujeni kanssa. Vietän harvoin aikaa satamassa, ja taas jos suuntaan lenkille Pointin takaa nouseville kallioille, niin ei silloin ole olut mielessä. Tai siis on, mutta… No niin, ymmärsitte varmasti.

2018-08-20 03.57.04 3.jpg

Maanantaipäivällä Pointissa ei tapahtunut mitään. Ei sinänsä yllättävää.

Muutamia selvästi (pun intended) vakiokasvoihin kuuluvia asiakkaita pyöri terassin tupakkanurkkauksen, pelikoneiden sekä niiden vieressä sijainneen pöydän rajapinnoilla.

Hiljaista. Rauhallista.

Taustalla kaikui vaimeana Mariah Careyn ja Evelinan kaltaiset r’n’b-kuningattaret. Jotenkin se sopi raukeaan ja lämpimään maanantaihin.

2018-08-20 03.57.03 1.jpg

Terassiaidan toisella puolella kasvoi ruukussa yksi punaisena hohkannut chili. Kalliolla taas kasvoi ruosteen raiskaama polkupyörä, joka oli jo integroitunut luontoon.

“Se on mun vanha pyörä. Kuulemma se kuuluu kalustoon, ni en saa viedä sitä kaatopaikalle”, savukkeelle saapunut herrasmies huikkasi naureskellen.

Polkupyörät vaikuttivat olevan muutenkin suosiossa, sillä nopeasti laskettuna löysimme pubin välittömästä läheisyydestä kuusi pyörää – osa selvästi käytössä, osa taas hylättyinä.

2018-08-20 03.57.03 2.jpg

Ennen poistumista piipahdin vielä yläkerrassa, jossa vanhat ja reikäiset nahkasohvat oli korvattu modernimmilla kalusteilla. Siistiä, mutta jotenkin kliinisen tylsää – kuten oikeastaan koko kuppilan sisustus.

Biljardipöytä oli saanut vierelleen nykyään näköjään muodikkaan “nyrkkeilymasiinan”. Onko se joku ÄIÄ-villitys vai miksi moisia helvetinkoneita löytyy nykyään joka toisesta kippolasta?

Point Pub on selvästi yhteisöllinen anniskeluravintola, johon on ulkopuolisenkin helppo astua sisään. “Ei sylkäise heti ulos”, kuten päätoimittaja asian kiteytti.

2018-08-20 03.57.04 2.jpg

 

 

2 thoughts on “Keittolounas: Point Pub – “Parhaita pubeja, joissa en ikinä käy” (Lahen Ajat)

Add yours

 1. Olisi ollut mukava lukea siitä, että löytyykö kyseisestä Pubista pienpanimo oluita ja minkälainen valikoima

  Like

  1. Moi,

   Lahen Ajat on paikallislehti, eli ei sinänsä liity olutkulttuuriin mitenkään, joten en asiaa sen enempää jutussa alkanut tuomaan myöskään esille. Eikä oikeastaan mitään esille tuotavaa edes ole, sillä Pointin valikoimaa hallitsee Olvi; perus bulkin lisäksi löytyy muutama Olvin “kräfti” sekä A. Le Coq Porter. Toki noillakin pärjää, ei siinä.

   – Teemu

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑