Pika-arvio: Teerenpelin New York -viikot

Teerenpeli-ravintoloissa (itse vierailin Lahden pisteellä) alkoi viikonloppuna New York -viikot ja Lahden panimo & tislaamolta on tösäytetty markkinoille toki teeman mukaisia juomia: Länki on kaksitoistavuotias 100% bourbon single cask whisky, Viskimuuli nimensä mukaisesti drinkistä inspiraationsa ammentanut long drink ja NEIPA on… niin, NEIPA.

Tarjolla on myös muiden panimoiden (Evil Twin yms.) New Yorkia henkivää sortimenttia, mutta ei niistä nyt tässä sen enempää.

Viskimuuli oli mainio makupala, vaikka se ei ulkonäöllään juhlinutkaan. Viski sai jäädä statistin (toki se taustalta huuteli vuorosanojaan kiivaasti!) rooliin, kun lime sekä varsinkin inkivääri ottivat makunystyrät haltuunsa. Yllättävänkin pureva, mutta samalla perin tasapainoinen tuote, joita tuli yön pikkutunneilla lirvaistua parikin. Teerenpelillä alkaa olemaan lonkeroreseptit kyllä jiirissä.

New England IPA, ah. Blogin aktiivisille lukijoille on jäänyt tuskinpa epäselväksi rakkauteni tuota IPAn taas relevantiksi tehnyttä oluttyyliä kohtaan. Ja nyt kun vihdoin sitä pannaan myös paikallisesti, niin ei voi muuta sanoa kuin trendimittaria nostaa.

MUTTA! Oliko Teerenpelin näkemys sitten NEIPA? Mielestäni ei. Ulkoasu ei ollut sumuisen samea, vaan enemmän perus nätti olut. Tuoksusta ei löytynyt paljoakaan kerrottavaa, joten suukopelolla edettiin. Hedelmäinen kyllä, mutta kovin ujo. Ei mehua, muttei myöskään katkeroa. Ei vetinen, muttei myöskään täyteläinen, jota ehkä 6-prosenttiselta vermontilaiselta voisi odottaa. Kevyt ja eleetön. ”Sessiomainen”.

Helposti alas soljuva IPA, mutta ilman New England -liitettä. Ei missään nimessä stallhagenmainen vittuilu, mutta Tujun tai CoolHeadin keitoksiin on vielä piiiiiitkä matka.

Viskiä en nyt tohtinut ottaa, mutta yritän ehdottomasti ehtiä testaamaan tuon tislaamon vanhimman pullotteen ennen rajoitetun erän (vain 97 pulloa) loppumista.

Teemaviikkoihin kuuluu myös jenkkihumaloidun Lempi Humalatar -siiderin hanatuote, jonka pulloversio on arvosteltu täällä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑