Tirra: Tuplasti Fuerst Wiacekia

Kesätyöt ja -lomat on vihdoin taputeltu, joten Tirrassakin on aika palata takaisin arkeen: mielenkiintoisia oluita alkaa taas valumaan tarjolle useammin ja niistä myös kirjoitellaan useammin. Kuten nyt, kun Pien (kuka muu muka?) alkoi tuomaan maahan berliiniläisen mustalaispanimo Fuerst Wiacekin oluita. Ja niitä toki haalittiin heti myös Loviisankadun kesän kuivattamiin hanoihin.

Fuerst Wiacek edustaa modernia saksalaista olutkulttuuria, joka puritaanien mielestä pyyhkii reinheitsgebotilla tatuoidut perseensä. Onneksi me emme ole Saksassa vaan Suomessa, jossa puhtausmääräykset eivät panimoita koske… Hah, vähän nauruhuumoria aamuun.

Asiaan. Kaksi olutta, molemmat DDH-lisäliitteellä leimattu. Trendioluita siis, sopii hyvin Tirran pirtaan.

Alkuun maineikkaan Lervigin kanssa tehtailtu “table beer”, Nimble. 3,8-prosenttinen olut lirvahtaa kai parhaiten session IPA -lokeroon, mutta tokkopa tuo niin justiinsa on. Tällaiset matalaprosenttiset, mutta silti maukkaat pale alet ovat ihan kiva suuntaus, jos vaan tuote on kunnossa.

Ja tämä on! Hyvin tuttu hedelmäinen tuoksu, näitä NE DDH -oluita on vissiin tullut juotua enemmänkin viimeisen vuoden aikana. Tuttu juttu jatkuu (Koivusalo ja Hallikainen takaisin ruutuun!) suussa ensin trooppishedelmäisenä, mutta sitten yllättävänkin kuivan greippisenä sekä humalapellettisenä. Kevyt ja raikas, prosentit huomioon ottaen ei kuitenkaan vetinen. Seikka, joka nousee arvoon arvaamattomaan matalaprosenttisissa juomissa.

Suutuntumaa ja katkeroa jos saisi vielä tujaukset lisää, niin kyseessä olisi miltei täydellinen “all day long beer”.

2018-09-03 06.52.21 1.jpg

Päivän toinen Fuerst Wiacek on pantu yhdessä tanskalaisen Dry & Bitterin kanssa. Hot Wrath? Cold Bath on myös DDH, mutta nyt 6,7-prosenttinen IPA.

Selvästi samaa hedelmäsarjaa edellisen kanssa, mutta nyt mukana sormustillinen sitruunaista kirpsakkuutta. Taustalla pientä viinikumimaista makeutta, mutta toisaalta taas myös kuivattavaa katkeroa.

Kunnon terassiolut näin intiäänikesän kuumottaessa niskaan. Hot Wrath? Cold Bath on kevyt, maukas ja vaarallisen helposti alas soljuva.

Harmi, ettei hanalätkiä oltu saatu vielä kiinni kahvoihin, sillä panimo on tunnettu oluen lisäksi myös näyttävästä graafisesta ilmeestään.


img_20171031_183702-2.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

Facebook

Instagram

olutlista

One thought on “Tirra: Tuplasti Fuerst Wiacekia

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑