Cider Sense Tingling: Panimo HIMA Tapani – puolivuotistarkastus

Join alkuvuodesta Panimo HIMAn kotipolttoisia siidereitä pari kappaletta, joista Tapania sain haltuuni kaksi pulloa. Toinen oli tarkoitus siis jättää kaapin perälle kasvamaan ja noin puolen vuoden jälkeen maistaa, miten aika vaikuttaa siiderin olemukseen. Tai onko se ylipäätään elossa enää.

Kirjoitin tammikuussa kuusiprosenttisesta Tapanista seuraavasti:

Samean keltaista, tuoremehumaista. Villihiivaisen omenainen tuoksu, jonka happamuus keimailee ja makeilee loppua kohden kaneli- sekä vaniljatankojen varassa. Juma! Maussakin pientä omenapiirakkamaista makeutta taustalla, mutta sitten villisti käyneen, hieman vielä raa’an omenan happamuus iskee päähän kuin Newtonia konsanaan. Suu täyttyy punaisten lajikkeiden lempeydestä ja vihreiden lajikkeiden brutaaliudesta. Pyöreän kulmikas siideri, joka olisi varmasti omiaan jälkiruoan ominaisuudessa. Kerta kaikkisen hieno juoma, vaikka maku ei ihan tuoksun viitoittamalle polulle löytänytkään.

Suuria muutoksia siideri ei ollut ehtinyt tässä reilussa kuudessa kuukaudessa kokemaan, mutta omenat olivat selvästi “kypsyneet” pullossa ja kokonaisuus oli vielä hieman enemmän jälkiruokamainen.

Pakko sanoa, että tuoreena Tapani maistui huulillani hekumallisemmalta, mutta kypsemmällä tavaralla on varmasti omat ihalijansa.

Annoin myös pienet lasilliset anonyymeille seuralaisilleni, joista toinen väitti olevansa siideriasiantuntija ja toinen ei laisinkaan:

“Tässä on vähän tämmöistä siveysvyömeininkiä. Toki, jos siveysvyö on ollut jonkun ihana tytön päällä, niin kyllähän se kiinnostaa. Siideri oli ihan kiva”.

“Talviomena, missä on sokeria paljon. Jopa karkkimainen, toffeemainen”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑