HimoSOPPaajan salaiset unelmat: 3. päivä

Väsymys. Se oli oikeastaan ainoa tunne, kun käppäilin SOPP-porteista sisään yhdentoista aikaan aamupäivällä.

Alueella kärysi maahan kaatunut olut ja tuoppeihin hukkuneet unelmat. Toisen festivaalipäivän herätys oli karu. Ja kuuma.

“Kyllä se jumala tulee vielä risukasaan, ota koppi”. – Joni Harju/Maistila

Kanavan pääjehu Jukka Karlstedt oli käppäillyt alueelle jo kymmeneltä kaatamaan Suomen paras olut -tuomaristolle koepaloja, mutta saavuttuani yhtäkään olutta (loppunutta Untoa lukuunottamatta kaikki Kanavan tuotteet kisailivat omissa sarjoissaan) ei oltu kaadettu, joten aivan liian aikainen herätys oli ollut täysin turha.

Joskus hieman ennen puoltapäivää arvovaltainen tuomaristo sai sitten neniensä eteen ensimmäiset kisailijat (niitä oli paljon!) ja urakka nytkähti liikkeelle. Ja tänään jatkuu.

Sorbettirohmu Lehtinen kyseli minunkin tuomarointihaluista, mutta onneksi vartaloni ei ollut moiseen leikkiin halukas. Puistatti jo ajatus, varsinkin kun keskiviikko oli tarkoitus pitää tissutteluvapaana.

Sanomattakin on kai selvää, etten pitänyt.

Varsinaisen festarin alku oli hieman tahmea, mutta sitten ihmismassa alkoi valumaan portista tasaisina tippoina kuin irstas hiki paidanselkämyksissä.

Vadelmagose sekä Paljas saari pitivät pintansa kesähitteinä, mutta muidenkin tuotteiden myynti oli tasaista. Menekkiä piisasi.

Sitten kun unohdimme turhan nöyristelyn ja aloimme myymään sorbettiamme floatereina gosen kanssa, niin “SOPP-kansa kohahti”. Ihanaa trendipelleilyä. Siitä minä nautin.

Testailimme, tai siis Anikó etunenässä, sorbettia myös muutaman muun oluen kaverina ja varsinkin naapuri Lumin Viola-gose oli vinkeä makupari kaikessa lakritsisuudessaan.

Viola toimi yöllä myös virolaisen “napsuröökin” kanssa nätisti. Hauska olut.

Hauska oli myös Teerenpelin tiskin alta saatu pimeä pullo: kahdessa eri sherrytynnyrissä sekä bourbontynnyrissä marinoitu (imperial) porter on sherryn ystäville must drink. Panimon erikoinen IV ilmestynee lähiaikoina Teerenpeleihin.

After workit suoritettiin toistamiseen Takatalo & Tompurin tiskillä, sillä virolahtelaisten no bullshit -tekeminen piristää kivasti kaiken erikoisuudentavoittelun keskellä.

Loppuun vielä pari huhua, jotka paljastuivat todeksi. Masis-kotipanimo kaupallistaa syksyllä itsensä ja ainakin aluksi mustalaisena kiertävä panija aloittaa vaelluksensa mistäpä muualtakaan kuin UG Breweryltä. Pekka Kääriäinen taas leikkasi huhuilta siivet ja myönsi suoraan, että ensi vuoden Helsingin Suuret oluet, pienet panimot juhlitaan Kaisaniemen puistossa. Maiseman vaihto voi tehdä ihan hyvää.

P.s. Huomisesta päiväkirjamerkinnästä vastaa Topi Huisman, joka vieraskynäilee oluttapahtumasta siiderin kautta.

One thought on “HimoSOPPaajan salaiset unelmat: 3. päivä

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑