HimoSOPPaajan salaiset unelmat: 1. päivä

Rautatientori, Helsinki. Suuret oluet, pienet panimot -sirkus on saapunut pääkaupunkiin ja tänä vuonna minäkin olen karavaanin täysvaltainen jäsen. Maanantai-iltapäivästä sunnuntain pikkutunneille kestävä SOPP-maratoni vaelletaan Kanavan Panimon väreissä.

Aurinko piinasi Rautatientorille pystytettyä oluttelttakylää sen, minkä ilmastomuutoksen vapauttamista säteistään vaan lähti. Kuumasta ei kuitenkaan saanut välittää, sillä tiski oli saatava pystyyn.

Miksi ei sähkö ole päällä? Mistä saa vettä? Onko jollain jo olutta tarjolla? Kysymykset sinkoilivat telttarakenteissa joka suuntaan.

Muutaman tunnin uurastuksen jälkeen Kanavankin teltta oli komeasti pystyssä ja olutta valui hanoista. Kuusi olutta, jos nyt tarkkoja ollaan; kolme gosea, pils, porter sekä red ale.

Ja yllätyselementti. Siitä lisää kuitenkin huomenna.

Kanavan Panimo X Bönthöö bönthöö: Paljas saari -yhteistyö oli koepalan perusteella juuri sellainen, mitä toivottiin. Kikkailuvapaa gose, jossa sitrusmainen happamuus, raikas suolaisuus sekä kevyt maltaisuus mittelivät veljellisesti. Kesähitti.

Kun olimme saaneet kaikki valmiiksi ja juottaneet nimeltä mainitsemattomia naapureitamme (Maistila, Anikó), niin jalkauduimme hulppean Airbnb-lukaalin kautta Helsingin lämpimään yöhön. “Otetaan nyt yhet vielä”, kaikui mantramaisena hokemana aina aamun tunneille asti paikallisen (pilaantuneen?) olutkerman johdatellessa meitä synnin pesiin, joita baareiksikin kutsutaan.

Tänään SOPP-portit avautuvat kello 16:00, eli tervetuloa Kanavan kioskille tissuttelemaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑