Cider Sense Tingling: Fiskarsin Hoppy Cidré

Fiskarsin uusi pääolutmaakari Simon McCabe on saanut heti vastuuta panimolla ja tuloksena on syntynyt Farmhouse Series, jonka ensimmäiset pullotteet lähtetettiin minulle postitse panimolta.

Farmhouse Series tulee tulevaisuudessa tarjoilemaan nimensä mukaisesti niin saisoneita ja bière de gardeja, kuin myös sahdin kaltaisia suomalaisia “maalaisoluita”. Suurin osa Farmhouse Series -tuotteista tulee olemaan kertaeriä ja uutuuksia ilmestyy muutaman kerran vuodessa.

Kaksi ensimmäistä tuotetta ovat jo alkukesän festivaaleilla raikkaaksi osoittautunut Simon Says – Yarrow Grisette sekä tämä 5,5-prosenttinen Hoppy Cidré, joka on humaloinnin lisäksi käytetty brettalla. Ehkä olutmainenkin siideri siis kyseessä.

Hyvin (hapan)olutmainen se onkin. “Funkkaavaa” tallia, sitrumaista happamuutta sekä kirpsakkaa omenaa löytyy rutosti. Humalaa en osaa erikseen erottaa, jos ei sitten kevyt yrttimäisyys ole sieltä peräisin. Hapan omena sekä brettan villiys ovat tämän siiderin jutun juuri, joskin loppumausta pystyy erottomaan hieman makeampaakin hedelmäisyyttä.

Useasti kuulee hapanoluita suositeltavan siiderin litkijöille, mutta Hoppy Cidréä voisi helposti tuputtaa hapanoluen tissuttelijoille.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑