Biisei ja bissee: Aleksi Friman / Kaljakori

Kaljakori-blogin Aleksi Friman jätti Turun surut vastsillään taakseen ja suuntasi muuttokuormansa kanssa Suomenlinnan vallihaudoille. Alun perin tarkoitus olikin tiedustella Aleksilta paritusvinkkejä “Suokkiin” liittyvistä biiseistä ja bisseistä, mutta tylsämielisenä päädyin kuitenkin Turkuun – joka sattuu muuten olemaan myös minun vanha asuinkaupunkini. Mutta miten Muumien ja Pekka Siitoimen kotikaupunki liittyy tähän yhtälöön?


Sweatmaster: Tonight | Brewski Starman DDH IPA

Tässä kai pitäisi parittaa oluita turkulaisrockiin mutta totuushan on, että Sweatmaster on naantalilainen. Ja niin olen teknisesti ottaen minäkin. Ainakin puoliksi.

Silloin kun Sweatmaster aloitti, siirryimme litran Karhupulloista hienostuneempaan tyyliin. Nimittäin ykköskoriin. Juhlapäivinä yhden tähden jallun vahvistamana. Mutta se oli silloin. Vuonna 2018 biisin parina toimii hiljattain maistamani Brewskin nopea ja vahva humalapommi Starman. Se ei ole ehkä ihan just niin aggressiivinen kuin tämä biisi, mutta tuottaa vastaavan välittömän hekuman.

Kiinnostava fakta: jos biisin kuuntelee alkuperäismuodossa seiskatuumaiselta, uuden pullon avaamiseen sekä neulan siirtoon menee millisekunnilleen sama aika. Tiedän kokeilematta.


Phoenix Foundation: All the Things You Said | Fuller’s London Pride

The Phoenix Foundationista tulee mieleen 2000-luvun alun kantapaikkamme Pub Bristol, joka oli laadukkain TVO:ta lähellä oleva juottola. TVO sijaitsi tuohon aikaan yliopistonmäen kupeessa. Soitin samoihin aikoihin stoneribändissä ja eräs keikka soitettiin Phoenixin kanssa. Tietenkin TVO:lla. Phoenix oli illan suosituin bändi, mutta he halusivat soittaa alkuillasta heti ensimmäisenä, koska rumpalilla oli myöhemmin taloyhtiön saunavuoro. Tämä kertoo kaiken olennaisen Turku-skenestä.

Bristolissa opin juomaan oluita, joissa maistuu humala. Opintotuen saavuttua tilille tuli joskus juotua illan aikana jopa kaksikin pulloa London Pridea. Siinäpä oiva pari tälle biisille.


Mannhai: Spiritraiset | litran Karhu

Ja siinä sitä stoneria sitten onkin. Mannhain biisit eivät koskaan nousseet samalle tasolle kuin vaikkapa laulajan pääyhtyeen Xysman tuotanto. Ai saattana. Xysma. Nyt ollaankin taas Naantalissa ja 90-luvun lopulla. Otetaan tähän se litran Karhupullo. Hieno formaatti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑