ETKO X Ice Beaver Something Juicy – time basic

Time basic on englantia. Tai ei se oikeasti ole. Mutta suomeksi käännettynä se olisi “aika perus”. Tässä tapauksessa aika perus ei ole kuitenkaan negatiivinen asia, sillä Ice Beaverin käkijengi pesiytyi taas ETKOille Herttoniemeen ja pihalle pullahti potra yhteistyön hedelmä, Something Juicy.

Ja hedelmällinen yhteistyö ehdottomasti onkin, sillä kovin “coolheadiaaninen” hanalätkä luettelee pitkän pätkän erilaisia hedelmiä, joita keittoon on ilmeisesti käytetty (?): persikka, mango, aprikoosi, ananas, passionhedelmä sekä lime.

Miksi Something Juicy on sitten aika perus? Vaikka mainospuheissa onkin vilauteltu juicyja ja hazyja, niin uusienglantilaisen koulukunnan edustajaksi siitä ei ole. Karamellisuuden ja/tai loppukatkeron puutteen takia olut ei myöskään lirvahda west coast -lokeroon. Ei se myöskään ole mallasvetoinen brittiläinen, tai minkään muunkaan maan  selvä tyylittelijä.

Something Juicy on siis suomalainen perus-IPA, sellainen IPA, jonka soisi löytyvän tuoreena jokaisen kippolan hanasta. Liukkaasti elimistöön häviävä olut, joka kaikessa tarkkaan hiotussa hedelmäisessä pyöreydessään miellyttää todennäköisesti pale alejen ystäviä vauvasta vaariin.

Toki aina voisi vaatia tuhdimpaa runkoa, purevampaa katkeroa, mehumaisempaa hedelmäisyyttä… Mutta sitten Something Juicy ei olisi enää “aika perus”.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑