Ruosniemeläinen rantaraati

Kävimme Lahen Aikojen kanssa pyörimässä lahtelaisilla rannoille ja arvostelimme kohteet pistein 0-3 – desimaalit toki sallittuja.

Nappasin mukaani rannalle myös ilmettään sekä nimeään uudistaneen Ruosniemi Breweryn lahjuspullot, jotka olivat jo aivan liian kauan odotelleet jääkaapin perukoilla vuoroaan.

Suosittelen, että luet ensin Lahen Aikojen rantaraadin ja sitten vasta nämä olutarviot, jotka on blogille epätyypillisesti arvosteltu pistein – toki LA-pisteytystä mukaillen ja oluen rantapotentiaalia silmällä pitäen.

Koodari | 5,2% | India style lager

American lager, tai India Style lager, kai noissa jotain eroa esimerkiksi humaloinnin määrässä on? Todella raikasta tekemistä, jääkaappikylmänä suoraan pullosta juotuna mainio rantajuoma. Trooppista jenkkitwistiä ja viljaisampaa peruslageria samassa paketissa.

PISTEET: 1,8/3

2018-05-22 10.44.58 3.jpg

Piirimyyjä | 5,2% | APA

Raikas ja jotenkin kirpsakka APA. Ei siis hapan, vaan enemmän kirpeä. Kylmänä katkero puree kivasti auringonpalvojaa, mutta lämmetessään vihaamani karamellisuus puskee pintaan. Yksioikoinen, mutta juotava rantaolut.

PISTEET: 1,2/3

2018-05-22 10.44.57 2.jpg

Humanisti | 5,2% | APA

Lisää 5,2-prosenttista APAa, nyt bergamotilla maustettu. Luulin sitä joksikin yrtiksi, mutta näyttääkin olevan herkullisen oloinen sitrushedelmä. Hyvä. Hyvää on myös olut, jopa hieman gruitmainen kokonaisuus, sillä kevyt mausteinen happamuus pisti pohjana toimivalle pale ale -pohjalle kivasti kampoihin. Todella fressi, todella greippinen, todella maistuva. Paras näistä.

PISTEET: 2,2/3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑