Brekeriet Alpha Beta & Lick My Bub – erikoisuuden tavoittelun kahdet kasvot

Brekeriet Alpha Beta | 4,7% | berliner weisse

Brekerietin erikoisuutta tavoitteleva berliner weisse on maustettu punajuurella, passionilla, limellä sekä vaniljalla ja sekaan on tösäytetty vielä savumallastakin. Onko nyt menty jo liian pitkälle?

Makeahkon karkkimainen tuoksu. Vanilja ja määrittelemätön marja puskevat pintaan. Maku on… Niin. Siinä on todella paljon kaikkea, muttei mitään kunnon koukkua, josta roikkua. Happamuus on kevyttä ja marjaisuus näyttäytyy edelleen melko makeana. Vanilja katoaa hiljalleen ja tyhjiön täyttävät vihannekset. Jopa rehellistä multaa löytyy hampaiden välistä rouskumasta, joka on ilmeisesti punajuuresta peräisin. Miksi muuten laittaa punajuurta olueen? Kysynpä vaan. Loppu liukuu sitruksisen happamana ja savustetun puumaisena nieluun. Ei kovin hyvä berliineri. Novelty.

Brekeriet Lick My Bub | 5,3% | gose

“Saman sarjan” Lick My Bub on jo huomattavasti parempi tuotos, vaikka vadelmien ja lakritsin yhdistäminen gose-pohjaan hieman epäilyttikin. Tai siis paljon.

Kauniin punainen paksu liemi kertoo jo tuoksussaan, mikä on jutun juoni. Happamat vadelmat ottavat ilmatilan haltuun heti kättelyssä. ISOSTI. Lakritsi antaa marjoille tilaa temmeltää tarjoten makeahkoa taustatukea. Loppumaussa laku imee gosen suolaisuuden itseensä ja olut muovaantuu vadelma-salmiakki-sorbetiksi, sulaneeksi sellaiseksi. Mainio kesäjuoma, joskin puoli pulloa olisi varmasti optimi kerta-annos. I like to lick some but… bub.

Disclaimer: Oluet on juotu Tirrassa, mutta maksettu omasta pussista. Henkilökuntahintaan, mutta silti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑