Panimo HIMA Drink the Long Draught, Dan

DISCLAIMER: Tämä kotiolut on arvosteltu iloisessa hiprakassa. 

Pussikaljakelit ovat vihdoin täällä! Mikäpä olisikaan bitteriä parempi (olut)tyyli aloittaa pitkä ja kuuma rakkauden kesä? Noh, melko moni, mutta juodaan brittibitterit nyt ensin alta pois.

Panimo HIMAn Drink the Long Draught, Dan on todellakin brittityylinen bitteri, 4,9-prosenttinen sellainen, jonka mallaspohja on rakennettu Maris Otterin päälle ja humaloitu Fuggles- sekä EKG-lajikkeilla. Peribrittiläistä. Kuten oluen nimikin, joka on kunnianosoitus The Fall -yhtyeen edesmenneelle laulajalle, Mark E. Smithille. Pakko myöntää, että vaikka post-punk kuuluu miltei jokapäiväiseen elämääni, niin The Fall on jäänyt hieman tuntemattomammaksi suuruudeksi. Lupaan korjata asian.

Mites se itse olut? Rumaahan se taas kerran on, jopa sahtimaisen ruskeaa. Ja taas kerran, tuoksu on kunnossa. Se on niin kunnossa, että alan jo epäilemään itseäni: pidänkö sittenkin bittereistä? Suomi oli täynnä tylsiä ja tyhjiä bittereitä kun aloittelin oluthommia ja niitä oli pakko testailla, koska mistään en mitään tiennyt. En ole ikinä kokenut tyyliä omakseni, vaikka joitain huippuyksilöitä on vastaan tullutkin. Drink the Long Draught, Dan on yksi niistä.

Vaikka seurapiiriblogisti muuta väittääkin, minä änkytän vastaan: Drink the Long Draught, Dan on täältä toffeemaisen makea, tuolta kuivahedelmäkakkuinen ja sieltä taas keksisen rapsakka. Tasapainoinen ja herkullinen. Siinä olen maestron kanssa samaa mieltä, että katkero olisi voinut puraista persuksiin hieman rajummin, mutta HIMA on hellä rakastaja.

Hieno avaus pussikaljakaudelle ja hieno näkemys vierastamastani tyylilajista.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑