Garaget meni – mene sinäkin

Tirraan tösähti viime viikolla kasa espanjalaisen Garage Beerin oluita tölkissä (ei ehditty kegeihin käsiksi, koska Panema osti kaikki!), jotka myytiin ihan muutamassa päivässä loppuun. Ja miksei olisi myyty, sillä monien tuohisuinakin tunnettujen mielestä Garagen oluet olivat ns. jiirissä. Euroopan paras IPA-panimo -titteli ei enää tunnu yhtään liioittelulta, vai mitä?

Tarjolla oli seuraava sortimentti: Soup (NEIPA, 6%), Old Currency (session NEIPA, 5%), Beanz (w/ Whiplash, NEIPA, 7,5%), Woozy (w/ Stigbergets, 8,5%, NEDIPA) ja Silver Peel (”Barcelona” weisse, 5,2%).

Listasta voi siis päätellä, että NE-liitteiset IPAt ovat tosiaankin panimon forte. Barcelona weisse tarjoili hieman toisenlaista linjaa marja(puska)isella happamuudellaan, mutta muuten sukellettiin sameisiin vesiin. IPAt, niin sessiot, tavalliset kuin tuplatkin, olivat selvästi saman säveltäjän kynästä lähtöisin, mutta silti jokaisessa oli joku oma koukku. Joku, josta ottaa tiukasti kiinni.

Omaksi suosikiksi nousi toisen “nousukaspanimon”, eli ruotsalaisen Stigbergetsin kanssa masinoitu Woody NEDIPA, joka esitteli Garagelle ominaisen sumuisen hedelmätarhan vielä astetta intensiivisempänä kokemuksensa.

Hatunnosto myös Garagen brändäykselle. Vaikkei se ehkä ihan yhteistyöpanimo Whiplashin tasolle ylläkään, niin kyllähän se nyt niin on, että kaunis tuote myy. Ja kun sisältö komppailee ulkokuorta, niin täydellinen tasapaino on saavutettu.

Garagesta jäi siis todella hyvä jälkimaku niin juojana kuin myös Tirran sisäänostajana, joten seuraavan satsin tullessa Suomeen haluan olla kärppänä hankkimassa tynnyreitä myös Lahteen. Kuulitko, Pien?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑