Panimo HIMA Herbert #NVSPA

Pitkästä aikaa HIMAn oluita arvioitavana. Pariin otteeseen mennyt aikataulut ristiin kotipanimon edustajan kanssa, joten nyt sitten hieman isompi kaljapussi kantoon. Mukava yllätys muuten, että osa pulloista oli saanut etiketin kupeilleen.

Aloitetaan perkaaminen mielenkiintoisimmasta ja aikaa vähiten kestävästä, eli NEIPAsta, joka EI ole NEIPA:

New England India Pale Ale on kuollut. Eläköön New Vallila Style Pale Ale! Mehu kuuluu aamiaispöytään, olut tarvitsee katkeroa. Miksi pale alessa pitäisi olla hädin tuskin havaittava peräkärry? Käyttäkää katkerohumalaa!

Herbert oli pullotettu 16.03., eli nykystandardeilla jo kunnon kääpä. Jos ei kyseessä olisi HIMA, niin väittäisin, että oluen rusehtava ulkonäkö oli ajan runtelema, mutta nyt en voi moista vannoa. Panimon perussynti siis toistui taas: hirveän näköinen olut tuoksui upealta.

Maku oli linjassa: kypsää tropiikkia, piristävää sitrusta, hieman saippuaisuuttakin, lopussa maltilliset katkerot ja homma maaliin. MUTTA kun prosentteja oli 6,7% ja panimon steitmentissä vaadittiin katkerohumalaa, niin jotain lisäpotkua olisin kaivannut taustalle. Herbert tuntui hieman vielä keskenkasvuiselta.

Oliko tämä sitten NEIPA vai ei?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑