Cider sense tingling: Teerenpeli Lempi Humalatar

Teerenpeleissä on juuri nyt käynnissä siideriviikot, tai tarkemmin siiderikuukausi, ja sen kunniaksi Lahen panimolta on tuutattu ulos kuivahumaloitu Humalatar-siideri. Valitettavasti lajikkeita ei ole eritelty, mutta firman sivujen mukaan “jenkkihumaloitu” siideri on kyseessä. Kenties pakastimen pohjalta kaavittu vajaat pussit liemeen mausteeksi? Mene ja tiedä, idea on silti hauska, eikä Suomessa montaa “humalasiideriä” ole tehty.

Panimon edustaja lahjoitti minulle Humalatar-pullollisen ANT FEST -tohinassa saatesanoin “en tiedä ootko siiderimiehiä, mutta on siinä ainakin humalaa”. Minähän olen kyllä siiderimies, mutta enemmän sellaisen rutikuivan brittiläisen tai tallimaisen ranskalaisen ystävä, joten Teerenpelin sinällään ihan maistuvat ja kovinkin suositut “sihijuomat” eivät ole herättäneet sen suurempia tunteita.

Entä Humalatar? Heti kättelyssä voin sanoa, että firman paras siideri on kyseessä. Se teerenpelimäinen makeahko omenapohja on läsnä, mutta onko sitten humala vai mikä, niin Humalatar esiintyy yllättävän olutmaisena. Tuoksussa jopa hapanolutmaisia piirteitä! Taannoin juotu SKAn Sour Apple Gose tulee mieleen. Tekeekö mieli nyt tepposet?

Suukin haluaa löytää mallasjuomaa ja jostain taustalta pystyy sellaisen oikein kevyen ja vaalean oluen tunnistamaan – kova hiilihappotaso vain vahvistaa moista mielikuvaa. Tai sitten minä juon ihan liikaa olutta. Muuten Humalatar hurmaa makeudellaan, silti se on omenaisen hapokas sekä sitrusmaisen raikas – elementti, jonka oletan johtuvan humaloinnista.

Humalatar jätti jälkeensä kysymyksiä. Löysinkö olutelementtejä pelkästään humaloinnin takia vai oliko suuni sittenkin oikeassa. Teerenpelin siideriuutuus oli niin helposti alas soljuva, että pitänee ottaa revanssi ja selvitellä asiaa.

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Cider sense tingling: Teerenpeli Lempi Humalatar

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑