Olutposti uudistuu – minä myös

Kuten varmasti jo moni olutalaa seuraava onkin huomannut, niin pari viikkoa sitten ilmestyi ensimmäinen “uuden aikakauden” Olutposti. Uusi aikakausi tarkoittaa kiiltävän paperin vaihtumista tyylikkääseen mattapintaiseen, aihealueiden laajenemista, aviisin murtaumista ulos pienestä piiristään mm. Lehtipisteiden hyllyille sekä miltei täysin uudistunutta tekijäkuntaa.

Keitä uuden lehden taustalla sitten on? Näkyvin muutos tapahtui tietysti päätoimittajan pallilla, jonka Mariaana Nelimarkka lämmitti olutmonitoimihenkilö Anikó Lehtistä varten. Jari “Cyde” Hyttisen Provisual-yritys taasen otti kustantajan roolin ja vastaa mm. verkkolehdestä. Hyttisen vanavedessä taloon tuli myös Mikko Hentunen ja muitakin olutihmisille tuttuja nimiä on ringissä mukana.

Bönthöö bönthöön lukijoille tutuin nimi taitaa kuitenkin olla Teemu Lahtinen. Koska kissan häntä jne. Aloitin siis kirjoittamaan niin Olutpostin printti- kuin verkkolehteenkin. Painetun sanan puolella roolini on viedä haastateltavia eri paikkoihin oluelle ja katsoa mitä saadaan aikaiseksi. Liian pitkälle en halua etukäteen miettiä tuota konseptia, sillä tietty yllätyksellisyys on oikein käytettynä hieno elementti.

Lisäksi kirjoitan pienempiä juttuja, kuten Älä ala -sarjaa, joka kertoo jo nimessään, mitä ei kannata oluen kanssa tehdä. Tulevissa numeroissa olisi tarkoitus laajentaa repertuaaria – jonnekin. Ideoita kyllä on, mutta ne pitää vielä puskea läpi.

Blogipuolelta on hypännyt mukaan lisäksi Tuopillinen-blogin Jouni Koskinen, jonka kanssa kuulumme Olutpostin toimitusneuvostoon, eli “olutkulttuuria pilkkanaan pitävät ja huonoa suomea kirjoittavat bloggarit” valtaavat alaa askel askeleelta. Ja nuo lainaukset ovat ihan oikeilta ihmisiltä saatua palautetta. Moi vaan teille!

kollaasi2
Kuvat: Juho Juntunen

ATK

Vielä hieman verkkolehdestä. Kuten sanottua, nettiversiossakin puhaltelee uudet tuulet. Samoja tekijöitä mukana toki kuin printissä (Lehtinen, Hyttinen, Hentunen, olutsommelier Maria Markus…) ja uutuutena Hannu Nikulainen vie arvionsa myös verkkoon, joten nyt Olutpostista voi lukea tuoreeltaan olutgurun löytämistä makumaailmoista.

Blogipuoli jatkaa esiintuloaan netissäkin, sillä minun lisäkseni JaskanKaljat-blogin Jaakko Matikainen aloittaa uuden palstan sivustolla.

Oma osioni tulee sisältämään tekstiä, vieraskynäilyä, kuvaa, ääntä… Kaikkea, mitä täälläkin, mutta hieman valikoidummin. Ja harvemmin.

Lahtikko on kuollut, kauan eläköön Teemu Lahtinen

Nämä muutokset tarkoittavat myös sitä, että Lahtikko Media ajetaan hiljalleen hautaansa. Jos ei nyt täysin kuolleeksi, niin ainakin syvään uneen. Minun ei ole järkevää “kilpailla” itseäni vastaan, joten Bönthöö bönthöön ulkopuolella alan tekemään muita hommia omalla syntymänimelläni. Moi, mä oon Teemu.

Uutta zineä ei ole siis tulossa. Videot tehdään tästä lähtien muilla nimillä. Ja radio hiljenee kesäkuussa – joskin uusi juomapodcast korvaa sen nopeammin kuin arvaattekaan. Podcast suuntaa Helsinkiin ja mukaan hyppää päätoimittaja-Lehtinen sekä Suomen kuumin olutkauppias ja -maahantuoja Erkki Häme. Palataan siihen kuitenkin, kun Lahtikon kuolinpeti on kylmennyt.

Kohti uusia haasteita siis. Tai pettymyksiä. Miten nyt milloinkin.

 

 

 

 

3 thoughts on “Olutposti uudistuu – minä myös

Add yours

  1. Kiitoksia kommentistasi.
   Onhan juttuni monelle varmasti väsyneitä, mutta olutblogikenttä on auki kaikille eli sinne saa tulla tekemään asioita paremmin ja moni on tullutkin. Bissegurukin voi tulla kirjoittamaan 🙂
   terv. Väsyneen olutblogin Jaska

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑