Wylam Futureshock – DDH IDA?

Sain taannoisen ANT FESTin tiimellyksessä mahdollisuuden viettää hyvin ansaittua taukoa vielä tyhjyyttään kumisseessa Torvessa, jossa Pien-maahantuonnin Erkki kaivoi kassistaan kovassa nousukiidossa kiitävän englantilaisen Wylamin DDH BIPAn. Kyllä, DDH ja BIPA samassa paketissa. Tölkissä.

Tai jos nyt tarkkoja ollaan, niin Futureshock kertoi olevansa Double Dry Hopped India Dark Ale. Mutta ihan samasta asiasta tässä puhutaan. Muodikas DDH-lyhenne ei siis enää koske pelkästään vaaleita IPOja. Ja miksi pitäisikään.

Tumman ruskeaa, sameaa nestettä. Miltei musta, mutta jokin ruma elementti lasista paistoi läpi. Tuoksu oli sitten silkkaa uusienglantilaisen kaunista troppiikkia hedelmineen sekä humalaöljyineen.

Suussa homma otti askeleen kohti supisuomalaista mäntymetsää, jossa mammat paljastelivat pakaroitaan karhuille. Tropiikki mielessä ja housut pois jalasta. Kukkakedosta marjapuskaan suu sitruunalla. Loppu vietiin katkeraan loppuun leirinuotiokahvileivän kevyellä makeudella sekä kunnon humalapommilla.

Monipuolinen black IPA, joskin DDH alkaa tuntumaan yhä enemmän pelkältä markkinointikikalta. Toisaalta, ei se väärinkään ole.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑