Smooth Operator Barrel Aged Ooze Imperial Stout – Villi Põhjala

Keravan se parempi panimo lähestyi taas näytepullojen tiimoilta. Aiemmin mm. Goat Juice –mestariteoksella päitä sekoittanut kotipanija on tehtaillut tällä kertaa kunnon ”enemmän on enemmän” -oluen. Vaniljaa, pekaanipähkinöitä, vaahterasiirappia sekä kaiken kruununa kypsytys Kyrö Distilleryn vanhassa ruisviskitynnyrissä. Huh.

Ooze-pullot oli jätetty myötämielisten voimien toimesta Tirran tiskin taakse ja koska herra Smooth Operator aprikoi, että toisen voisi juoda mahdollisimman tuoreena, niin tein työtä käskettyä. Toinen puteli jääköön hetkeksi kotiin kasvamaan.

IMG_20180327_135744.jpg

Nenä näyttää suunnan: nyt mennään ISOSTI. Paahdetta, savua, marjaa, viskiä, likööriä…

Mutta turha kai puhua tuoksusta sen enempää, sillä suu täyttyi sellaisella ilakoivalla sekamelskalla, ettei paremmasta väliä. Harvassa ovat oluet, joissa tapahtuu ihan näin paljon samaan aikaan. Ooze oli niin paksu tökötti, että 11% tuntui jopa aliravitulta. Alkoholia oli toki maussakin roppakaupalla, mutta onneksi se pysytteli viinaisuuden rajapintojen paremmalla puolella. Sherryä ja viskiä, ei Pöytäviinaa.

Mitä tästä nyt sanoisi? Tummaa suklaata marjamarmeladitäytteellä, suolaista lakritsia eli salmiakkia, jälkiruokakahvit tujauksella viskiä, vaniljaista piipputupakkaa vaarin kanssa salaa nurkan takana… Siirapin makeudesta sain kyllä kiinni, mutta pekaanipähkinän rooli jäi mysteeriksi. Kenties joku noista edellä mainituista elementeistä on sitten pähkinästä lähtöisin.

Kertakaikkisen iso kotiolut, Põhjalan Cellar Series -henkinen kokonaisuus, ja todella hitaasti nautittava herkku, joka kimpoilee nuoruuden vimmalla niin moneen suuntaan, että toiselle pullolle parin kuukauden karenssi voi tehdä terää. Ei kun siis pehmeyttä. Nyt sitten vaan odotellaan revanssia.

 

 

One thought on “Smooth Operator Barrel Aged Ooze Imperial Stout – Villi Põhjala

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑