Virastoaika: Pyynikin Black IPA

Lahen Virasto yllättää tavalla tai toisella miltei aina kun entisen Tevin ovista käy sisään. Hyvässä ja pahassa. Milloin tarjolla on Hiisin barley winea tai Firestone Walkerin pilsiä, milloin taas alakerran on vallanut kansantanssiryhmä. Tällä visiitillä kellarissa piirreltiin alastonmalleja, joten sinne ei ollut asiaa. Onneksi tiskiltä sai olutta.

Virastossa on jossain välissä alkanut myös “kuukauden panimo” -kampanja ja helmikuun juomatalona oli esillä Pyynikki. Mitään uutta ja ihanaa ei listalta löytynyt, mutta muutama kelpo olut kuitenkin.

Vaikka oluteliitin “Pyynikki osaa tummat, vaaleet on käppää” -konsensus on alkanut rakoilla viime aikoina, päätin silti turvautua mustaan. Mustaan IPAan tarkemmin. 8,5-prosenttinen olut tarjoili pohjaan palanutta kahvia, vähäsokerista lakritsia sekä tuoreesti puraisevaa greippiä. Greippi jatkoi puremistaan myös jälkimaussa, joka soljui alas mäntysuopaisen katkerona. Hyvällä tavalla raaka black IPA, sieltä BIPOjen “stoutimmasta” päästä.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑