Ant Farm X Antti Sirvo Tulipyörä II – kohti kaupallisuutta

Tirra-Torven omistajistoon kuuluva Antti Sirvo kävi keittelemässä viime vuoden lopulla ensimmäisen oman oluensa Ant Farmin tiluksilla, joskin kollektiivin kova ydin taisi tehdä vielä siinä vaiheessa suurimman työn. Yhtä kaikki, nyt Tulipyöräksi nimettyä olutta oli pantu toinen erä, jota kävin itsekin pikaisesti Puu-Paavolassa maistamassa. Seuraava satsi on sitten kaupallinen ja se tullaan lanseeraamaan ANT FEST -tapahtumassa.

Miten Tulipyörä oli muuttunut sitten viime näkemän? Marraskuussa kirjoitin oluesta seuraavaa:

Värin perusteella golden ale oli muuttunut matkan varrella ”bronze aleksi”, sen verta tumman punertavaa olut oli. Tuoksu ja maku hätyyttelivät myös enemmän ESB:n rajapintoja kuin kevyitä golden ale -maisemia. Pähkinää ja toffeeta, hedelmätkin paremmin kuivattuja kuin tuoreita. Raikasta marjaisuutta loppumaussa. Puhdas ja todella brittiläinen näkemys aiheesta, joskaan ei ihan sellainen, jota oltiin haettu.

Idean isä kuvaili kättensä jälkeä seuraavin sanankääntein: ”Helvetin hyvää vastapainoa crossfitille. Ja parituksena suosittelisin Göteborgs Rapé -nuuskaa”.

Golden aleksi en ehkä vieläkään Tulipyörää lokeroisi, mutta monella tapaa olut oli ottanut askelia eteenpäin. Hedelmät olivat nyt tuoreita ja niitä oli tarjolla runsaammin, marjaisuus oli poissa, toffeemainen makeus tasapainossa, rungossa kivan keksistä rapsakkuutta ja katkerotaso oli jopa hieman ylitsevuotava peribrittiläisestä vinkkelistä tarkasteltuna. Ei sillä, nimenomaan katkerot antoivat Tulipyörälle sen kaipaaman lisävauhdin.

Perinteitä kunnioittava, mutta silti moderni näkemys golden alesta tai bitteristä tai english pale alesta tai extra special bitteristä tai…

One thought on “Ant Farm X Antti Sirvo Tulipyörä II – kohti kaupallisuutta

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑