Tirran päiväkaljat: CoolHead DDH IPA ja Brewski / Mikkeller DIPA

Loviisankadun viikonloppu oli taas täynnä uutta IPAa, niin hanassa kuin pullossakin, joten mennään sen pidemmittä puheitta asiaan.

CoolHead Brew Double Dry Hopped IPAnema

IPAnema oli pari vuotta takaperin tuusulalaisen CoolHead Brew’n ensimmäinen olut. Hieman hapuilevat ensiaskeleet muuttuivat nopeasti vallukonosmaiseksi tykittelyksi ja tätä nykyä CoolHead on helposti Suomen paras panimo. Kuin sitä alleviivatakseen CoolHead on julkaissut double dry hopped -version debyytistä, jota toki oli saatava myös mahdollisimman tuoreena Tirran hanaan.

Hyvin samea ulkoasu ja nenään tunkeutuva mehustelu eivät jätä mielikuvitukselle sijaa: tyylipuhdasta NEIPAahan tämä. Trooppisen hedelmäsammion, joka myös olutlasina tunnetaan, sisältö kaatuu kurkkuun todella raikkaana. Tuorepuristettua aamupalamehua greipistä ja ananaksesta. Katkeroa ei nimeksikään, joten DDH IPAnema on ehkä jopa liian helposti ja nopeasti juotava mehuolut – vaikka vahvuutta onkin 6,5%. Onneksi aina voi ostaa toisen.

Processed with VSCO with c1 preset

Brewski / Mikkeller Magic Valley, 7,77%

Tätä mielenkiintoista yhteistyöolutta ei Tirran pullokaappiin pitänyt edes hommata, mutta Pien-pomo oli lopulta sorvannut hinnan niin, että putelin myyntihinta saatiin pidettyä seitsemässä eurossa. Seitsemän taitaa muutenkin olla Magic Valleyn onnennumero, sillä oluen prosentit on tarkistettu taivaallisen tarkkaan lukemaan 7,77.

Brewski ja Mikkeller ovat oman alansa ehdottomia kärkinimiä ja kun moinen nimikaksikko keittelee yhdessä tupla-IPAn, niin odotukset ovat vähintäänkin odottavat. Lopputulos lässähtää kuitenkin jo tuoksussa, joka tarjoilee happaman ja makean vienoja sävyjä taustavoimanaan oluen mausteena käytetty guava.

Suussa guava häviää täysin. Jotain hedelmäisyyttä löytyy kyllä, mutta enemmän sellaista “puumaista” greippiä. Makeahko mallaspohja ei aivan yllä imperiaalisiin mittoihin, joskaan vetinen se ei ole. Välimallia, kuten koko komeus. Havuinen ja sitruunainen katkero on kohdillaan, mutta silti Magic Valley ei ole kovinkaan taianomainen. Kummankaan panimon tunnistettava tyyli ei pääse loistamaan, eikä kokonaisuus ole osiensa summa.

Bonuskierros: Hanaan ilmestyi myös CoolHead Juiciness.


img_20171031_183702-2.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

Facebook

Instagram

olutlista

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑